Ministrul muncii, despre pensii: ”Să vorbim pe cifre când le avem”

Simona Haiduc / 28 sep 2018 / 16:12

Legea pensiilor va fi trimisă săptămâna viitoare spre avizare ministerială. E suficient de mult dezbătută, simulată și calculată, ca să nu trebuiască să acceptăm foarte multe amendamente de la Parlament, a declarat ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu.

”Săptămâna viitoare vom avea impactul calculat real. Să vorbim pe cifre când le avem, foarte bine discutate și cu cei de la Finanțe. E dublul bugetului asigurărilor față de ce am avut anul trecut, aşa cum arată legea acum. Dacă ne gândim că pe punctul de pensie se dublează, și impactul e pe măsură. Am pornit de la 871 lei punctul de pensie când am venit la guvernare și va trebui ca până în 2020 să ajungem la 1775 lei”, a precizat ministrul într-un interviu pentru Digi24.

Întrebată ce se va întâmpla cu Pilonul II, Olguța Vasilescu a arătat că, ”din punctul nostru de vedere era clar și înainte că nu salariatul va asigura comisionul care intră la Casa de Pensii, ci administratorii privați”. Detaliind, ea a spus că ”e vorba de comisionul de 2,5%, pe care îl pun administratorii de fonduri private, cei de pe Pilonul II”.

În ceea ce privește indexarea punctului de pensie, ministrul muncii a subliniat că există patru variante, înaintate spre calculare Ministerului de Finanțe. ”Două dintre variante sunt deja cunoscute publicului. Una e prevederea care există în legislația actuală, adică inflația plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Cealaltă variantă a fost expusă la Neptun, după CEx, când s-a cerut să se ia în considerare inflația plus 2%. Dacă avem o inflație anul acesta de 5%, se adaugă 5% la pensie plus 2%, în total 7%. Când vom avea avizul Ministerului Finanțelor, vom comunica varianta aleasă”, a explicat Olguța Vasilescu.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.7415
Diferența 0.0061
Zi precendentă 4.7354
USD
Azi 4.2846
Diferența -0.0030
Zi precendentă 4.2876
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 20-09-2019
EUR flag1 EUR = 4.7432 RON
USD flag1 USD = 4.2921 RON
GBP flag1 GBP = 5.3799 RON
CHF flag1 CHF = 4.3319 RON
AUD flag1 AUD = 2.9158 RON
DKK flag1 DKK = 0.6352 RON
CAD flag1 CAD = 3.2356 RON
HUF flag1 HUF = 0.0143 RON
JPY flag1 JPY = 0.0397 RON
NOK flag1 NOK = 0.4773 RON
SEK flag1 SEK = 0.4432 RON
XAU flag1 XAU = 207.5291 RON
Monede Crypto
1 BTC = 43644.69RON
1 ETH = 931.51RON
1 LTC = 323.37RON
1 XRP = 1.25RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.63% p.a.
ROBOR:
3 luni: 3.06%
6 luni: 3.14%
12 luni: 3.24%
EURIBOR:
3 luni: -0.3100%
6 luni: -0.2300%
12 luni: -0.1120%
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 9444.66 0.92%
BET-BK 1773.52 0.77%
BET-FI 42253.63 0.69%
BET-NG 765.33 1.16%
BET-TR 15114.94 0.92%
BET-XT 856.23 0.89%
BET-XT-TR 1378.46 0.90%
BETPlus 1410.32 0.89%
RTL 19638.23 0.83%

Opinii

Nu a fost stabilită încă data

Dăncilă: Vom merge în Parlament pentru remaniere

Guvernul va merge în Parlament pentru...

O declarație chemată să limpezească lucrurile

Eugen Teodorovici declară: Nu am datorii la stat

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a...

Michel Barnier: Nu subestimați consecințele unui Brexit fără acord

Brexit. Un al doilea referendum, singura soluție

Organizarea unui al doilea referendum...

Comunicate de presa

 Mohammed al VI-lea al Marocului și Prințesa
ANRM

ANRM a avut o creştere a încasărilor de 203%

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale...

Efectivele de bovine

Efectivele de bovine au scăzut considerabil față de anul trecut

Efectivele de bovine existente la data de 1...

Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria
Baden, Austria

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
business.n-nxt.28