Lucrarea a apărut în American Journal of Chinese Medicine. Timp de 10 luni, specialiștii chinezi au administrat șoarecilor acest fruc, cunoscut în latina ca Siraitia grovenorii. La sfârșitul acestei perioade, rezultatele înregistrate au fost extraordinare. Astfel, fructul ameliorează funcția celulelor stem hematopoietice din măduva osoasă roșie, precursorii celulelor sanguine, și, de asemenea, favorizează regenerarea.
În opinia oamenilor de știință chinezi, rezultatele experimentelor pe șoareci pot fi aplicate și la om. ”Pe baza acestor rezultate, echipa de cercetători a ajuns la concluzia că fructele călugărului prelungește viața omului, ameliorând funcția celulelor stem”, se arată în studiul menționat.
Citește și Idei de afaceri. Ginsengul românesc, căutat de occidentali
Original din Asia de Sud-Est, fructul călugărulu, cunoscut în China sub numele ”lou han guo” a fost remarcat de călugării budiști, care l-au introdus în obiceiurile de viață încă din secolul al 13-lea. Din frunctele uscate se face un ceai medicinal, cunoscut nu doar pentru proprietățile lui antioxidante, dar și pentru gustul plăcut și dulce.