Bănci. Iohannis cere reexaminarea unei legi referitoare la rambursări

Mara Ivan / 07 dec 2020 / 14:21
Analiza ţintită a modelelor interne a fost realizată de BCE în rândul a 65 de mari bănci din zona euro.
Analiza ţintită a modelelor interne a fost realizată de BCE în rândul a 65 de mari bănci din zona euro.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis luni Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind exonerarea clienţilor băncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ de la rambursarea unor sume reprezentând primă de stat şi accesorii.

Legea privind exonerarea clienţilor băncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ de la rambursarea unor sume reprezentând primă de stat şi accesorii are ca obiect de reglementare exonerarea clienţilor băncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ de la rambursarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a sumelor reprezentând prima de stat datorate ca urmare a constatărilor Curţii de Conturi prin deciziile emise în anul 2015, precum şi a accesoriilor aferente. Totodată, legea exonerează de la plată şi impozitul pe venit, contribuţiile sociale şi obligaţiile fiscale accesorii sumelor prevăzute la alin. (1), consecinţă a constatării Curţii de Conturi. Impozitul pe venit, contribuţiile sociale şi alte sume derivând din obligaţii fiscale accesorii sumelor prevăzute la alin. (1) încasate până la data intrării în vigoare a legii nu se restituie.

"Prin raportare la obiectul de reglementare şi la conţinutul normativ al legii, considerăm că legea transmisă la promulgare trebuie să fie reanalizată de Parlament, astfel încât intervenţiile legislative să fie clare şi previzibile, în acord atât cu regulile şi principiile constituţionale, cât şi cu şi jurisprudenţa instanţei constituţionale", spune şeful statului în cererea de reexaminare.

El consideră că, pentru o stabilire cât mai clară a sferei de reglementare a legii şi pentru asigurarea clarităţii şi previzibilităţii normei, este necesară clarificarea sintagmei 'deciziile emise în anul 2015' din cuprinsul art. 1 din lege, indicând că o astfel de soluţie legislativă trebuie să se întemeieze pe criterii obiective şi raţionale, astfel încât să fie prevăzute în mod clar atât sfera beneficiarilor săi, cât şi cea a autorităţilor cărora le revine aplicarea deciziile vizate de legiuitor.

Citește și Oficial BNR: Mulţi români poate nu îşi dau seama

De asemenea, preşedintele Iohannis apreciază necesară reexaminarea dispoziţiilor, potrivit cărora: "Se confirmă în mod expres că dispoziţiile legale, aplicabile clienţilor parte la contractele de economisire creditare încheiate înainte de modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, cu modificările şi completările ulterioare prin Legea nr. 164/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului cu privire la dreptul la prima de stat trebuie interpretate în sensul că: a) orice persoană fizică, indiferent de vârstă, poate încheia contracte de economisire-creditare cu una sau mai multe bănci de economisire şi creditare în domeniul locativ şi poate beneficia de prima de stat dacă îndeplineşte celelalte condiţii expres prevăzute de lege în ceea ce priveşti acordarea acesteia; şi b) clienţii care au încheiat un contract de economisire-creditare cu o durată de peste 5 ani, pot beneficia de prima de stat fără a fi necesară justificarea utilizării în scop locativ dacă până la împlinirea duratei minime de economisire nu au existat retrageri totale sau parţiale din soldul economisit".

În cererea de reexaminare, Iohannis indică faptul că, aparent, aceste dispoziţii sunt redactate sub forma unei norme interpretative, însă subliniază că, referitor la aceste tipuri de norme, legiuitorul are - potrivit jurisprudenţei Curţii Constituţionale -  îndrituirea constituţională de a adopta acte normative de interpretare, respectiv legi care să nu aducă însă elemente novatoare faţă de legea interpretată. De asemenea, el arată că, potrivit art. 69 alin. (2) din Legea nr. 24/2000: "(2) Interpretarea legală intervenită potrivit alin. (1) poate confirma sau, după caz, infirma ori modifica interpretările judiciare, arbitrale sau administrative, adoptate până la acea dată, cu respectarea drepturilor câştigate".
 
"În condiţiile în care chiar în expunerea de motive se face referire la decizii definitive ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au stabilit legalitatea unor acte ale Curţii de Conturi prin care s-au constatat prejudicii aduse bugetului de stat şi în condiţiile unor alte litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată, apreciem că modalitatea de formulare a dispoziţiilor art. 2 nu numai că ar putea fi de natură să confere normei un caracter retroactiv, ci ar putea, totodată, să interfereze cu rolul instanţelor de judecată, aspecte ce pun în discuţie deopotrivă principiul separaţiei puterilor în stat, cel al statului de drept ori rolul instanţelor, precum şi cel al securităţii raporturilor juridice", se arată în cererea de reexaminare.

Şeful statului apreciază că sintagma 'orice persoană fizică, indiferent de vârstă poate încheia contracte de economisire - creditare' trebuie să fie corelată şi cu dispoziţiile art. 37 - 48 din Codul civil referitoare la capacitatea de exerciţiu. Astfel, el consideră că în condiţiile în care dispoziţiile din lege nu conţin o trimitere expresă la normele generale din materia capacităţii de exerciţiu de Codul civil, acestea par să instituie - cel puţin pentru contractele de economisire-creditare - o excepţie de la regula potrivit căreia minorii ce nu au împlinit vârsta de 14 ani, nu au capacitate de exerciţiu, precum şi aceea conform căreia minorii cu capacitate de exerciţiu restrânsă încheie actele juridice cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă.

"În absenţa unor clarificări şi a unor distincţii între situaţiile juridice realizate în întregime înainte de intrarea în vigoare a legii noi, precum şi efectele produse de acestea înainte de acest moment (facta praeterita), situaţiile juridice în curs de formare, modificare sau stingere la data intrării ei în vigoare (facta pendentia) şi situaţiile juridice care se vor naşte, modifica sau stinge după intrarea în vigoare a legii noi, precum şi efectele viitoare ale situaţiilor juridice trecute (facta futura), considerăm că natura juridică şi efectele dispoziţiilor art. 2 sunt neclare. Alăturarea unui articol interpretativ  - cu valenţe retroactive - unei norme care reglementează o măsură de exonerare a clienţilor băncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ de la rambursarea unor sume reprezentând prime de stat şi accesoriile aferente reprezintă un procedeu legislativ atipic şi din perspectiva unităţii obiectului de reglementare, cu atât mai mult cu cât jurisprudenţa Curţii Constituţionale referitoare la normele interpretative vizează atât limitele, cât şi necesitatea unei prudenţe în adoptarea unor astfel de dispoziţii", mai spune Iohannis. 

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9188
Diferența -0.0014
Zi precendentă 4.9202
USD
Azi 4.0604
Diferența 0.0137
Zi precendentă 4.0467
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 15-06-2021
EUR flag1 EUR = 4.9188 RON
USD flag1 USD = 4.0604 RON
GBP flag1 GBP = 5.7235 RON
CHF flag1 CHF = 4.5162 RON
AUD flag1 AUD = 3.1337 RON
DKK flag1 DKK = 0.6615 RON
CAD flag1 CAD = 3.3408 RON
HUF flag1 HUF = 0.0141 RON
JPY flag1 JPY = 0.0370 RON
NOK flag1 NOK = 0.4887 RON
SEK flag1 SEK = 0.4884 RON
XAU flag1 XAU = 242.7733 RON
Monede Crypto
1 BTC = 163066.56RON
1 ETH = 10585.95RON
1 LTC = 725.23RON
1 XRP = 3.62RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 1.67% p.a.
ROBOR:
3 luni: 1.49%
6 luni: 1.64%
12 luni: 1.75%
EURIBOR:
3 luni: -0.5480 %
6 luni: -0.5210 %
12 luni: -0.4890 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 11594.29 0.23%
BET-BK 2279.31 0.20%
BET-FI 52278.83 0.36%
BET-NG 773.32 0.32%
BET-TR 20117.22 0.23%
BET-XT 1029.22 0.20%
BET-XT-TR 1790.37 0.21%
BETPlus 1735.39 0.22%
RTL 25028.36 0.27%

Opinii

COVID-19 se mișcă mai rapid decât vaccinurile, avertizează OMS

COVID-19 se mișcă mai rapid decât vaccinurile, avertizează OMS

Organizația Mondială a Sănătății avertizează...

Laboratorul din Wuhan RESPINGE din nou acuzațiile despre originea COVID-19

Laboratorul din Wuhan RESPINGE din nou acuzațiile despre originea COVID-19

O virusologă chineză, directoare a unuia...

Alocaţiile copiilor s-ar putea calcula în funcţie de veniturile părinţilor

Alocaţiile copiilor s-ar putea calcula în funcţie de veniturile părinţilor

Alocaţiile copiilor s-ar putea calcula în...

Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai
Hawai

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt1
YesMy