Ce știu rușii despre OZN-uri? SUA alocă mii de dolari pentru studierea fenomenului

DCBusiness Team |
Data publicării:
Oare vom afla vreodată despre ce este vorba?
Oare vom afla vreodată despre ce este vorba?

De regulă, oficialii ruși nu vorbesc despre OZN-uri, nu comentează preocupările altora, nu dezvăluie ce fac oamenii lor de știință să afle adevărul despre aceste obiecte zburătoare neidentificate. 

Surpriză însă!

Dmitri Rogozin, directorul general al Roskosmos, omul care face, de regulă, schimb de replici, pe Twitter, cu miliardarul american, Elon Musk, a anunțat că cercetătorii de la Academia Rusă de Științe investighează aparițiile așa-numitelor OZN-uri de-a lungul istoriei. 

"Dacă vorbim despre cazuri concrete care s-au întâmplat, probabil, de-a lungul istoriei omenirii, așa-numitele OZN-uri despre care vorbește NASA, vreau să spun că aceste studii au fost efectuate și se efectuează la Academia noastră de Științe. Avem o bază bogată de date, se strâng noi informații, se studiază, de analiează, se verifică. Este o muncă minuțioasă, foarte atentă, iar concluziile sunt fără tăgadă”, a spus Rogozin un la postul de televiziune Russia-24.

Potrivit șefului Roscosmos, 99,9% dintre respectivele cazuri sunt niște fenomene atmosferice sau fizice care nu au legătură cu adevărata ipoteză a apariției OZN=urilor. Totuși, nu putem exclude că astfel de aparate au apărut, la un moment dat”, a subliniat el.

Rogozin a adăugat că a fost personal familiarizat cu mărturiile piloților care au văzut fenomene neobișnuite în timpul zborurilor de testare din anii 1970, apoi au luat un creion și o hârtie și au schițat ceea ce au văzut. "De obicei, ceea ce vorbim a apărut în timpul primului zbor de testare. Am vorbit cu cei de la NASA, și acolo sunt susținători ai ideii că am putea fi obiectul unei supravegheri externe. Mi-ar plăcea să cred acest lucru", a adăugat șeful Roscosmos.

Cu doar două zile în urmă, NASA a anunţat lansarea în toamnă a unei investigaţii, care se va desfăşura timp de mai multe luni, asupra ''fenomenelor aeriene neidentificate'', faimoasele OZN-uri. După tentativele serviciilor de informaţii americane şi apoi ale Pentagonului, este rândul agenţiei spaţiale NASA să investigheze existenţa acestor obiecte, care nu poate fi explicată în prezent.

Nu există nicio dovadă că aceste fenomene au o origine extraterestră, a subliniat încă de la început agenţia spaţială. Însă, "dacă cineva m-ar întreba dacă cred că există o dovadă irefutabilă a vieţii inteligente în vreunul dintre aceste fenomene, aş da un răspuns perfect acceptabil pentru un om de ştiinţă, şi anume că nu ştiu", a declarat într-o conferinţă de presă Thomas Zurbuchen, administrator asociat la NASA.

Citește și Pe urmele unui OZN! S-a întâmplat în spațiul aerian al SUA VIDEO

Importanţa acestui subiect nu poate fi, însă, contestată, deoarece priveşte atât securitatea naţională, cât şi cea a traficului aerian, a argumentat agenţia americană. Studiul va fi realizat de proeminenţi oameni de ştiinţă şi de experţi în aeronautică. Prevăzut să debuteze la începutul toamnei, studiul ar trebui să dureze nouă luni şi să se finalizeze printr-un raport ce urmează să fie făcut public.

Trei obiective au fost anunţate: coroborarea datelor existente, determinarea datelor care lipsesc şi modul cel mai bun de colectare a acestora şi deciderea instrumentelor cu care vor fi analizate în viitor. "Avem astăzi o compilaţie foarte limitată a acestor observaţii", a declarat la aceeaşi conferinţă David Spergel, astrofizicianul care va conduce aceste analize, adăugând că "acest lucru îngreunează stabilirea unor concluzii".

Cu toate acestea, există munţi de date, potrivit experţilor NASA, care intenţionează să le colecteze de la guverne, companii private, asociaţii sau chiar persoane fizice. Bugetul alocat nu trebuie să depăşească 100.000 de dolari americani.

Ideea de bază este de-stigmatizarea acestui subiect. "Unul dintre rezultatele acestui studiu pentru mine ar fi să devină clar pentru toată lumea (...) că procesul ştiinţific este valabil pentru a aborda toate problemele, inclusiv aceasta", a precizat Zurbuchen, adăugând că el însuşi a decis să deschidă această anchetă.

În iunie 2021, serviciile de informaţii americane au declarat într-un raport mult aşteptat că nu există dovezi ale existenţei extratereştrilor, recunoscând în acelaşi timp că zeci de fenomene observate de piloţii militari nu au putut fi explicate.

În plus, luna trecută, pentru prima dată în ultimii peste 50 de ani, Congresul SUA a organizat o audiere publică pe această temă. Potrivit Pentagonului, în ultimii 20 de ani a crescut numărul obiectelor neidentificate a căror prezenţă pe cer a fost raportată.

Acestea suscită, inevitabil, diferite speculaţii. "Cred că vor fi descoperite noi mecanisme ştiinţifice", a declarat, la rândul său, Thomas Zurbuchen. "Au existat numeroase cazuri în care ceva ce părea aproape magic s-a dovedit a fi un nou efect ştiinţific", a subliniat el.

Citește și NASA s-a resemnat: De una singură, Agenția spațială nu poate face față

"Nu subestimaţi niciodată lucrurile de care este capabilă natura", a adăugat reprezentantul NASA. Experţii au dat asigurări că se vor lansa în acest proiect fără idei preconcepute. Însă, pentru David Spergel, OZN-urile reunesc probabil fenomene diferite, ce nu pot fi plasate sub o singură explicaţie. Este posibil ca studiul să nu limpezească imediat numeroase aspecte, a recunoscut el, ci mai degrabă ar trebui să ofere o foaie de parcurs pentru a se tinde către acest obiectiv în viitor.

NASA se află deja în căutarea vieţii extraterestre în spaţiu, de exemplu investigând urme de viaţă străvechi în formă microbiană pe Marte sau "tehnosemnături" venite de pe alte planete (semnale care demonstrează prezenţa tehnologiilor). Aceasta este, însă, prima dată când agenţia spaţială americană examinează cu seriozitate această posibilitate.

"Nu cred că cineva a analizat vreodată în mod sistematic fenomenele aeriene neidentificate din trecut", a declarat joi Daniel Evans, responsabil cu coordonarea studiului pentru agenţia spaţială americană. Însă, "de-a lungul deceniilor, NASA a răspuns apelului lansat pentru a aborda unele dintre cele mai deconcertante mistere pe care le cunoaştem, iar acum face la fel", a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9754
Diferența -0.0009
Zi precendentă 4.9763
USD
Azi 4.6739
Diferența -0.0079
Zi precendentă 4.6818
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 18-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9763 RON
USD flag1 USD = 4.6625 RON
GBP flag1 GBP = 5.8158 RON
CHF flag1 CHF = 5.1291 RON
AUD flag1 AUD = 3.0043 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.3895 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0302 RON
NOK flag1 NOK = 0.4235 RON
SEK flag1 SEK = 0.4281 RON
XAU flag1 XAU = 356.8680 RON
Monede Crypto
1 BTC = 287218.67RON
1 ETH = 14008.85RON
1 LTC = 382.51RON
1 XRP = 2.27RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16980.29 0.36%
BET-BK 3118.07 0.37%
BET-FI 60405.10 0.12%
BET-NG 1210.29 0.24%
BET-TR 35232.05 0.36%
BET-TRN 34420.00 0.36%
BET-XT 1446.90 0.38%
BET-XT-TR 2968.40 0.38%
BET-XT-TRN 2904.86 0.38%
BETAeRO 1064.49 0.08%
BETPlus 2508.48 0.31%
RTL 37281.85 0.38%

Comunicate de presa

Contrabanda cu tutun
O linie electrică inedită în România
Kaufland

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel