Animalele GRAV afectate de varianta britanică a SARS-COV-2

Antonia Popescu |
Data publicării:
Animalele GRAV afectate de varianta britanică a SARS-COV-2
Animalele GRAV afectate de varianta britanică a SARS-COV-2

Varianta britanică a virusului SARS-COV-2 poate conduce la probleme cardiace grave ale animalelor de companie, iar vaccinul produs de Sinovac ar fi sigur pentru copii - sunt concluziilor unor studii ştiinţifice cu privire la coronavirus şi la eforturile depuse pentru găsirea unor tratamente şi vaccinuri pentru combaterea COVID-19. Agenţia de presă Reuters prezintă luni o sinteză a celor mai recente cercetări pe această temă.

Varianta britanică a virusului SARS-COV-2 poate conduce la probleme cardiace grave la animalele de companie

Veterinarii din zona metropolitană a Londrei afirmă că varianta virusului SARS-COV-2 identificată în Marea Britanie, cunoscută sub denumirea B.1.1.7, are legătură cu probleme cardiace grave apărute la animalele de companie, care au luat boala probabil de la stăpânii lor.

Tulpina iniţială a virusului nu a părut să provoace boli grave la animalele de companie. Însă, între mijlocul lunii decembrie 2020 şi februarie a.c., perioadă care a coincis cu apariţia şi răspândirea variantei B.1.1.7, veterinarii au observat o creştere bruscă a cazurilor de miocardită la câini şi pisici (o inflamaţie gravă a inimii). Într-o lucrare publicată joi pe bioRxiv, înainte de peer review, aceştia descriu 11 animale de companie care au ajuns brusc în stare critică.

Mutaţia B.1.1.7 a fost identificată imediat la două pisici şi un câine; încă două pisici şi un câine au ieşit pozitivi la teste ulterioare pentru anticorpi. Mulţi dintre stăpânii acestor animale au trecut recent prin boala COVID-19.

Dr. Luca Ferasin de la The Ralph Veterinary Centre din Marlow, comitatul Buckingham, coautor al studiului, susţine că miocardita la animalele de companie este o boală rară şi, aparent, în toate aceste cazuri, boala a fost transmisă de la oameni la animale şi nu invers. Dr. Ferasin a adăugat că respectivele animale de companie şi-au revenit considerabil după câteva zile petrecute la secţia de terapie intensivă. Proprietarii îngrijoraţi cu privire la sănătatea animalelor lor ar trebui să apeleze la medicul veterinar, a adăugat el.

Vaccinul produs de Sinovac pare a fi sigur pentru copii

Vaccinul contra COVID-19 produs de compania chineză Sinovac Biotech pare a fi sigur şi capabil să atragă răspunsuri imune la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, conform unui comunicat al companiei difuzat luni.

Datele unor teste clinice de etapă iniţială şi intermediară care au implicat 500 de participanţi au comparat doze medii şi mici de vaccin cu un placebo. Majoritatea reacţiilor adverse au fost uşoare, a declarat Zeng Gang, cercetător al companiei, la o conferinţă ştiinţifică la Beijing.

Zeng Gang a spus că nivelurile de anticorpi atinse ca urmare a administrării vaccinului CoronaVac de la Sinovac au fost mai mari decât cele ale adulţilor care au fost supuşi studiilor clinice referitoare la vaccin.

Eficacitatea CoronaVac la adulţi a fost mai scăzută în comparaţie cu datele obţinute din studiile clinice desfăşurate asupra altor vaccinuri existente.

Compania testează şi un al treilea tip de injecţie pentru adulţi în cadrul unui studiu clinic efectuat în China, participanţilor la acest studiu oferindu-li-se o a treia doză la aproximativ opt luni după a doua doză.

Datele preliminare ale studiului cu privire la copii nu au fost încă publicate.

Restricţiile de tip lockdown sunt legate de o creştere semnificativă în greutate

Un studiu recent sugerează că un efect relevant din punct de vedere clinic al restricţiilor de tip lockdown ca urmare a crizei generate de coronavirus este creşterea considerabilă a masei corporale.

Cercetători de la Health eHeart Study au efectuat un studiu asupra unui număr de 269 de adulţi din 37 de state americane şi din Districtul Columbia care s-au oferit voluntar să transmită cercetătorilor datele cu privire la masa lor corporală prin intermediul unor cântare inteligente conectate la Bluetooth.

Jumătate dintre voluntari au fost bărbaţi, 77% de rasă albă, iar vârsta medie a fost de 52 de ani.

Un raport publicat luni în JAMA Network Open arată că participanţii la acest studiu au luat "constant" în greutate după intrarea în vigoare a restricţiilor de circulaţie şi a izolării la domiciliu, indiferent de starea lor de sănătate sau de regiunea în care locuiau. În medie, voluntarii au acumulat 270 de grame la fiecare 10 zile (în jur de 700 de grame pe lună).

Autorii studiului admit faptul că este posibil ca posesorii de cântare inteligente cu conexiune Bluetooth să nu fie reprezentativi pentru populaţia generală.

Ei afirmă însă că "este important să identificăm consecinţele negative pe care restricţiile de tip lockdown le pot avea asupra populaţiei". De asemenea, "datele demonstrează că se impune identificarea unor strategii convergente pentru a combate creşterea în greutate, precum promovarea unor diete sănătoase şi căutarea unor modalităţi de intensificare a activităţii fizice, în contextul în care autorităţile locale iau în calcul noi interdicţii ca urmare a crizei generate de coronavirus şi alte posibile pandemii viitoare.

Frecvenţa accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii cu COVID-19 din SUA este de sub 1%

Noi studii arată că mai puţin de 1% din totalul pacienţilor spitalizaţi ca urmare a contractării virusului SARS-COV-2 au suferit accidente vasculare cerebrale ca urmare a prezenţei cheagurilor în vasele de sânge din creier, pe parcursul primelor nouă luni ale pandemiei de coronavirus în Statele Unite.

Potrivit cercetărilor prezentate de dr. Saate Shakil, de la Universitatea din Washington din Seattle, vineri, la Conferinţa internaţională asupra accidentelor vasculare organizată de Asociaţia Americană pentru Accidente Vasculare, 160 din 21.073 de pacienţi spitalizaţi din martie până în noiembrie au suferit accidente vasculare ischemice, cu un risc general de aproximativ 0,75%.

Datele, strânse de Asociaţia Americană a Inimii, au arătat că persoanele care au suferit accidente vasculare erau mai în vârstă, mai frecvent bărbaţi decât femei şi predispuşi la afecţiuni medicale care cresc riscul unui accident vascular. Riscurile variază şi în funcţie de rasă, pacienţii de culoare non-hispanici având un risc mai mare decât cei hispanici şi albi non-hispanici.

Dr. Shakil a subliniat ca frecvenţa accidentelor vasculare ischemice la pacienţii COVID-19 era mai ridicată în perioada incipientă a pandemiei (între 0.9% şi 2%) şi au fost afectaţi şi mulţi pacienţi mai tineri infectaţi cu SARS-COV-2.

Ca urmare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA şi alte organizaţii sanitare de renume au emis orientări care recomandă utilizarea unor medicamente pentru fluidizarea sângelui în vederea împiedicării formării cheagurilor de sânge şi accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii spitalizaţi ca urmare a infectării cu virusul SARS-COV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.973
Diferența 0.0020
Zi precendentă 4.971
USD
Azi 4.6085
Diferența 0.0193
Zi precendentă 4.5892
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 28-03-2024
EUR flag1 EUR = 4.9730 RON
USD flag1 USD = 4.6085 RON
GBP flag1 GBP = 5.8167 RON
CHF flag1 CHF = 5.0914 RON
AUD flag1 AUD = 2.9924 RON
DKK flag1 DKK = 0.6668 RON
CAD flag1 CAD = 3.3896 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0305 RON
NOK flag1 NOK = 0.4255 RON
SEK flag1 SEK = 0.4316 RON
XAU flag1 XAU = 327.8351 RON
Monede Crypto
1 BTC = 326513.05RON
1 ETH = 16425.52RON
1 LTC = 430.85RON
1 XRP = 2.89RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.97% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.08%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16928.98 0.59%
BET-BK 3104.20 0.52%
BET-FI 60700.98 0.95%
BET-NG 1217.08 0.61%
BET-TR 35125.60 0.59%
BET-TRN 34315.99 0.59%
BET-XT 1445.33 0.66%
BET-XT-TR 2965.22 0.66%
BET-XT-TRN 2901.75 0.66%
BETAeRO 1084.68 -0.45%
BETPlus 2497.77 0.56%
RTL 37198.07 0.62%

Opinii

Analistul Adrian Negrescu explicând cum stau lucrurile / FOTO: Facebook

Plafonarea prețurilor. Adrian Negrescu: Este doar o măsură de imagine, nimic altceva

Propunere controversată pe masa Executivului:...

Adrian Negrescu

Guvernul a uitat de austeritate (document). Negrescu: Drumul spre recesiune este bătut!

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere...

Un muncitor instalează o centrală termică / Foto: Freepik

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel