S-a născut și a crescut în Burnpur, Bengalul de Vest, unde tatăl ei lucra într-o fabrică de oțel. A învățat să gătească cu mama ei și a decis că vrea să fie bucătar după ce mama ei a fost diagnosticată cu cancer. Romy nu a studiat niciodată în mod formal artele culinare și, când s-a mutat în Marea Britanie, la vârsta de 20 de ani, pentru a merge la universitate, nu avea conexiuni la îndemână în industria ospitalității.
Romy s-a căsătorit cu un englez și s-a stabilit într-un orășel din vestul Angliei, lângă Bristol. Și-a deschis propriul restaurant, Romy’s Kitchen, în Thornbury. Un mic restaurant fermecător cu mâncare foarte bună dar care între timp s-a închis da nu și drumul lui Romy Gill.
Prima ei carte de bucate, „Zaika: Rețete vegane din India”, a fost bine primită și a fost deja o invitată obișnuită la programele de gătit înainte de a deveni una dintre bucătarii la „Ready Steady Cook”, o emisiune BBC. De asemenea, este colaboratoare la publicații, inclusiv New York Times și National Geographic.
Iată o rețetă de pui indian cu nucă de cocos.
Ingrediente:
9 pulpe de pui fără piele
175 de grame de ceapă albă curățată și tăiată cubulețe
6 căței de usturoi
15g ghimbir curățat și tăiat cubulețe
2 ardei iuți
2 lingurite curcuma
2 lingurițe de coriandru pisat
1 lingură de sare
1 lingură de boia
2 lingurițe de puree de roșii
400 mililitri de lapte de cocos
Pregătire:
Într-un blender combinați toate ingredientele, cu excepția puiului, într-o pastă fină.
Încălziți un cuptor cu convecție la 200 grade Celsius, sau 220 Celsius într-un cuptor obișnuit.
În timp ce cuptorul se încinge, amestecați coapsele cu pasta din blender într-un castron.
Transferați pulpele într-un vas de fintă sau Jena și lăsați la cuptor timp de 45 de minute.
Garnitura pentru această rețetă este orez fiert.