Luni, autoritățile au decis închiderea temporară a abatorului cât și suspendarea activității creșei unde se aflau și copii ai angajaților abatorului de pui.
Triajul epidemiologic pe care personalul cresei îl fãcea zilnic micutilor nu a relevat nici mãcar o suspiciune de infectie în rândul copiilor, însã toatã lumea a considerat cã e mai bine ca timp de câteva zile cresa sã se închidã pentru a se face dezinfectia, scrie vremeanoua.ro.
Angajații s-au infectat din cauză că au folosit aceleași vestiare și aceleași mijloace de transport în comun cu care fac naveta și cu siguranță nu au utilizat măști și nu și-au luat toate măsurile de prevenire a infectării.
Câțiva dintre angajații abatarului au putut fi convinși de lucrătorii DSP să se interneze la spitalul din Bîrlad în timp ce restul au preferat izolarea la domiciliu.
Covid-19 închide cel mai mare producător de carne din România
Duminicã numãrul angajaților depistati pozitiv la abatorul de pui era de 60, luni a crescut la 64 dupã ce noi rezultate s-au întors de la laborator.
"Multe dintre aceste persoane sunt asimptomatice, nu prezintã semne ale bolii, dar asta se întâmplã acum. Nimeni nu stie cum va evolua boala peste câteva zile. O banalã stare de obosealã, o stare de sufocare pe care majoritatea dintre noi o trecem cu vederea, poate fi un semn cã infectia începe sã punã probleme. Stând acasã, departe de supravegherea unui medic specialist, persoana infectatã nu-si poate da seama care este nivelul de saturatie a oxigenului din sânge, nu realizeazã cã sãnãtatea îi poate fi pusã în pericol. De aceea recomandãm internarea si supravegherea tuturor persoanelor care sunt confirmate pozitiv, pentru cã e mai usor si pentru noi, cei din domeniu, si pentru pacienti, sã tratãm boala din fazele ei incipiente", explică specialiștii DSP.