Experții biroului de arhitectură Schemata Architects au propus locuitorilor capitalei Japoniei un nou proiect gastronomic: o bucătărie deschisă în cartierul Kyobashi, care pot fi închiriate pentru diferite ocazii. În mijlocul orașului, practic, strălucește un cub de sticlă sub numele SUIBA. Ca și cum o parte a străzii a fost acoperit cu o cupolă. De altfel, dușumea nu există. Este chiar trotuarul.
Pe lângă ustensilele de bucătărie obișnuite, de la cuptor și plită la cratițe și farfurii, în interiorul cubului au fost amenajate un bar și scaunele aferente, dar și o sală de mese, care se întinde pe două etaje. Există două intrări, una oficială, frumoasă, alta mai ferită, în spate, unde se ajunge traversând o alee îngustă.
Citește și Tone de gadgeturi pentru Olimpiada din Japonia
Creatorii cubului SUIBA spun că ideea lor va fi o ușurare pentru japonezii ale căror locuințe nu permit organizarea unor reuniuni de familie lărgite sau o petrecere cu mulți prieteni, dar și pentru bucătarii care, astfel, au prilejul de a ieși din tiparele localurilor unde lucrează și unde nu pot da frâu imaginației lor în arta culinară. Mai mult, producătorii de electrocasnice au posibilitatea de a testa, în aceste cuburi, noile lor realizări, fără cheltuieli exagerate.