Twitter și-a închis temporar toate birourile din toată lumea

Oana Pavelescu |
Data publicării:
Sediul central al Twitter din San Francisco
Sediul central al Twitter din San Francisco

Twitter a fost lovit de o adevărată furtună după ce a fost preluat de Elon Musk, mai ales din cauza declarațiilor contradictorii și haotice ale miliardarului, declarații care au afectat în primul angajații companiei.

Twitter și-a închis temporar birourile după ce le-a spus angajaților că vor fi informați prin e-mail în cursul zilei dacă vor fi concediați sau nu. Măsura vine după o săptămână de incertitudini cu privire la viitorul companiei sub conducerea noului proprietar Elon Musk.

Twitter Inc și-a închis temporar birourile și a redus vineri accesul angajaților la sistemele interne, după ce le-a spus angajaților că vor fi informați prin e-mail dacă vor fi concediați.

Măsura a fost luată după o săptămână de haos și incertitudine cu privire la viitorul companiei sub conducerea noului proprietar Elon Musk.

Compania de socializare a precizat într-un e-mail adresat angajaților că îi va anunța vineri, în legătură cu reducerile de personal.

"În efortul de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece vineri prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel global", se arată în e-mailul trimis joi, consultat de Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, vrea să concedieze aproximativ 3.700 de angajați ai Twitter, adică aproximativ jumătate din forța de muncă, în timp ce încearcă să reducă costurile și să impună o nouă etică de lucru exigentă, potrivit unor planuri interne analizate de Reuters.

Angajații care lucrau în domeniile inginerie, comunicare, produse și curatoriat de conținut se numără printre cei afectați de concedieri, potrivit unor tweet-uri ale personalului Twitter.

Musk a promis să restabilească libertatea de exprimare, împiedicând în același timp ca Twitter să coboare într-un "infern". Cu toate acestea, asigurările sale nu au reușit să împiedice marii agenți de publicitate să amenințe că se vor retrage de pe platformă.

Musk a dat vina pe presiunea exercitată de activiștii pentru drepturile civile asupra agenților de publicitate pentru o "scădere masivă a veniturilor" într-un tweet de vineri dimineață. "Extrem de încurcată! Ei (grupurile pentru drepturile civile) încearcă să distrugă libertatea de exprimare în America".
Vorbind vineri la o conferință a investitorilor din New York, Musk a calificat presiunea activiștilor drept "un atac asupra Primului Amendament".

Accesul la sisteme a fost tăiat

Unii angajați au scris pe Twitter că au pierdut accesul la e-mailul de serviciu și la canalele Slack înainte de a primi o notificare oficială, pe care au luat-o ca pe un semn că au fost concediați.

Echipa de "curatori" a Twitter, care este responsabilă pentru "evidențierea și contextualizarea celor mai bune evenimente și povești care se desfășoară pe Twitter", a fost tăiată, au declarat angajații pe platformă. Echipa de comunicare a companiei din India a fost, de asemenea, concediată, potrivit unui director executiv al Twitter din Asia

O echipă care se axa pe cercetarea modului în care Twitter a angajat algoritmi, o problemă care era o prioritate pentru Musk, a fost de asemenea eliminată, potrivit unui tweet al unui fost manager senior de la Twitter.

Directorii executivi, inclusiv vicepreședintele departamentului de inginerie Arnaud Weber, și-au luat, de asemenea, rămas bun vineri pe Twitter: "Twitter are încă mult potențial nevalorificat, dar sunt mândru de ceea ce am realizat", a scris acesta pe Twitter.
Angajații de la Twitter Blue, abonamentul premium pe care Musk îl consolidează, au fost de asemenea concediați. Un angajat cu pseudonimul "SillyRobin", care a indicat că a fost concediat, a citat un tweet anterior al lui Musk în care acesta spunea că Twitter Blue va include "ocolirea zidurilor de plată" pentru anumiți editori.

"Ca să fie clar, a concediat echipa care lucra la acest lucru", a spus angajatul.

Unii angajați au declarat că au pierdut accesul la sistemele interne și că nu au putut să trimită mesaje de adio colegilor.

"Se pare că sunt șomer, voi toți. Tocmai am fost deconectat de la distanță de pe laptopul meu de lucru și eliminat din Slack", a scris pe Twitter un utilizator cu contul @SBkcrn, al cărui profil este descris ca fiind fost manager senior de comunitate la Twitter.

Twitter a angajat firma de consultanță KPMG pe unele piețe internaționale, inclusiv în Asia, pentru a ajuta la disponibilizări, potrivit unei persoane familiarizate cu această manieră.

Angajații Twitter și-au vărsat frustrările legate de concedieri pe rețeaua de socializare, folosind hashtag-ul #OneTeam.

Twitter a precizat într-un e-mail că birourile sale vor fi închise temporar și tot accesul la ecusoane va fi suspendat pentru "a contribui la asigurarea siguranței fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților".

Biroul companiei din Piccadilly Circus, Londra, părea pustiu vineri, fără niciun angajat la vedere.

În interior, orice dovadă că gigantul social media a ocupat cândva clădirea fusese ștearsă. Personalul de securitate a declarat că sunt în curs de renovare, refuzând să facă alte comentarii.

Compania a declarat că angajații care nu au fost afectați de concedieri vor fi notificați prin intermediul adreselor de e-mail de la locul de muncă. Angajații care au fost concediați vor fi notificați cu următorii pași pe adresele lor de e-mail personale, se arată în nota de serviciu.

Un membru al personalului de securitate de la sediul central al Twitter pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) din Dublin a declarat reporterilor că nimeni nu a intrat vineri în birou, iar angajaților li s-a spus să rămână acasă.

Un proces colectiv a fost intentat joi împotriva Twitter de către angajații săi, care au susținut că firma a efectuat concedieri în masă fără a oferi preavizul necesar de 60 de zile, încălcând astfel legislația federală și cea din California.

De asemenea, în proces se cerea instanței federale din San Francisco să emită un ordin care să restricționeze Twitter să solicite angajaților concediați să semneze documente fără a-i informa despre pendența cazului.

Citește și: Twitter se prăbușește. Casa Albă, îngrijorată că Elon Musk poate devenit un risc de securitate națională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.973
Diferența 0.0020
Zi precendentă 4.971
USD
Azi 4.6085
Diferența 0.0193
Zi precendentă 4.5892
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 29-03-2024
EUR flag1 EUR = 4.9730 RON
USD flag1 USD = 4.6085 RON
GBP flag1 GBP = 5.8167 RON
CHF flag1 CHF = 5.0914 RON
AUD flag1 AUD = 2.9924 RON
DKK flag1 DKK = 0.6668 RON
CAD flag1 CAD = 3.3896 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0305 RON
NOK flag1 NOK = 0.4255 RON
SEK flag1 SEK = 0.4316 RON
XAU flag1 XAU = 327.8351 RON
Monede Crypto
1 BTC = 324667.72RON
1 ETH = 16470.69RON
1 LTC = 436.70RON
1 XRP = 2.85RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.97% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.08%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16928.98 0.59%
BET-BK 3104.20 0.52%
BET-FI 60700.98 0.95%
BET-NG 1217.08 0.61%
BET-TR 35125.60 0.59%
BET-TRN 34315.99 0.59%
BET-XT 1445.33 0.66%
BET-XT-TR 2965.22 0.66%
BET-XT-TRN 2901.75 0.66%
BETAeRO 1084.68 -0.45%
BETPlus 2497.77 0.56%
RTL 37198.07 0.62%

Opinii

Analistul Adrian Negrescu explicând cum stau lucrurile / FOTO: Facebook

Plafonarea prețurilor. Adrian Negrescu: Este doar o măsură de imagine, nimic altceva

Propunere controversată pe masa Executivului:...

Adrian Negrescu

Guvernul a uitat de austeritate (document). Negrescu: Drumul spre recesiune este bătut!

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere...

Un muncitor instalează o centrală termică / Foto: Freepik

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel