"Întrucât România doreşte să îşi extindă capacitatea aeriană suverană, Ministerul Apărării Naţionale a lansat un program ambiţios de modernizare a flotei de aeronave C-130 a Forţelor Aeriene Române, inclusiv înlocuirea fuselajelor existente. Aceste planuri vor creşte substanţial domeniul de aplicare şi amploarea activităţilor de asistenţă în serviciu care vor fi întreprinse pentru întreţinerea aeronavelor", se arată în comunicat.
Noul acord stabileşte un cadru cuprinzător pentru Marshall şi Romaero, companie europeană de top în mentenanţă şi producţie aerospaţială, pentru a furniza toate aspectele anticipate ale susţinerii flotei de avioane C-130 a RoAF.
Lucrând împreună, Marshall şi Romaero vor dezvolta şi prezenta planuri pentru întreţinerea programată de nivel fabrică, inclusiv gestionarea lanţului de aprovizionare pentru echipamente şi materiale.
Marshall va oferi, de asemenea, asistenţă tehnică pentru reparaţii, evaluarea navigabilităţii şi publicaţii tehnice, consolidând activitatea Romaero în ţară pentru a menţine aeronavele Forţelor Aeriene Române pregătite şi capabile de misiune.
"În urma unui proces de selecţie amănunţit, ne bucurăm să colaborăm cu Marshall pentru mentenanţa flotei de aeronave C-130 a Forţelor Aeriene Române. Echipa Marshall se remarcă prin experienţa sa vastă, transparenţa deplină, cunoştinţele tehnice de amploare şi moştenirea impresionantă în lucrul la platforma C-130", a declarat directorul general al Romaero, Bogdan Costaş, citat în comunicat.
Cadrul colaborării a fost definit într-un Memorandum de Înţelegere (MoU) iniţial între cele două companii, semnat la sediul Marshall din Cambridge, Marea Britanie. Lucrările de mentenanţă la prima aeronavă sunt anticipate să înceapă în 2026.
"Suntem încântaţi să lucrăm alături de echipa Romaero şi să contribuim la furnizarea de servicii de înaltă calitate şi prompte către Forţele Aeriene Române. Pentru Marshall, această colaborare nu este doar o şansă de a lucra cu un nou operator de C-130: este vorba despre construirea unei relaţii pe termen lung în jurul unui program vital de apărare naţională, realizat de un membru cheie NATO", a declarat directorul Serviciilor de Inginerie Aeronautică Marshall, Mark Hewer.
Romaero va efectua lucrări de întreţinere şi inginerie pentru aeronave, la nivel naţional, din hangarul său situat lângă aeroportul Bucureşti Băneasa.
Romaero este o companie de stat din România, care operează în două domenii majore ale industriei aerospaţiale, şi anume servicii de întreţinere şi reparaţii pentru aeronave de transport comercial şi militar, precum şi producţia de ansamble, subansamble şi componente ale structurilor aeronavelor. Începând cu anul 2003, Romaero este Centrul Naţional de Mentenanţă al României pentru aeronavele C-130 Hercules, iar din 2020, Romaero este Centrul Naţional de Mentenanţă al României pentru aeronavele C27J Spartan şi Antonov 26/30.
Portofoliul de parteneri al companiei Romaero include unele dintre companiile lider mondial în aviaţie: The Boeing Company, Spirit Aerosystems, Dassault, De Havilland Aircraft of Canada, AeroVodochody Aerospace. Pentru procesele de fabricaţie, deţine aprobări NADCAP (NDT, HT şi Chemical Processing) şi certificări ale clienţilor.
Înfiinţată în 1909, Marshall este o companie britanică independentă din domeniul aerospaţial şi al apărării, care oferă asistenţă critică unei baze globale de clienţi formată din guverne şi antreprenori principali.
Considerată o autoritate în domeniul întreţinerii, reparaţiilor, modificării şi producţiei pentru mai multe platforme de aeronave majore, inclusiv Lockheed Martin C-130 şi Boeing P-8, Marshall este, de asemenea, de încredere în furnizarea de programe emblematice de inginerie maritimă şi terestră în întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.