'Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante', a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.
Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză.
Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american. Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.
Citește și Premieră. Facebook a eliminat reclamele lui Donald Trump
'Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere', a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck. Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.
Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme. Autorităţile germane impun Facebook să solicite 'acordul explicit' asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară.