"S-a convenit că perspectiva componentelor exogene ale IPC este însă deosebit de incertă, unii membri ai Consiliului exprimând chiar opinia că evoluția prețurilor unor servicii și utilități – incluzând energia electrică și gazele naturale – va redeveni inflaționistă în perspectivă apropiată, ca efect al măsurilor fiscale și bugetare intrate în vigoare la începutul acestui an".
Declarația este conținută de sumarul şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 7 februarie.
Membri ai Consiliului de Administraţie al BNR se aşteaptă la majorarea preţurilor la gaze şi electricitate în 2019 după adoptarea OUG 114.
Culmea, actul ar fi trebuit să reducă prețul la gaze și curent electric.
OUG 114 prevede plafonarea preţiurilor la gaze natural la nivelul de 68 de lei/MWh din producţia internă la 68 de lei MWh, atât pentru populaţie cât şi pentru industrie (nivel sub cel al pieţei şi sub al preţurilor de import) şi reintroducerea, timp de trei ani, a preţurilor reglementate de stat pentru consumatorii casnici de energie electrică.
Citește și: Romgaz mărește producția de gaze datorită noului zăcămând din județul Buzău