Parteneri de 7 ani, Garanti Bank România și IFC lansează raportul "Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania", axat pe importanța finanțării companiilor deținute sau administrate de femei

DCBusiness Team |
Data publicării:
Ufuk Tandogan
Ufuk Tandogan

IFC, instituție membră a Grupului Banca Mondială, și Garanti Bank România, una dintre cele mai dinamice instituții financiare de pe piața locală și singura bancă din România care a încheiat acorduri de împrumut cu IFC, vizând femeile antreprenor, au elaborat un raport comun, intitulat “Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania”. Realizat pe durata a trei ani și lansat oficial anul acesta, în luna februarie, raportul pune accent pe impactul pozitiv al Programului Bancar pentru IMM-uri al Garanti Bank și colaborarea de succes dintre cele două instituții din ultimii 7 ani. Raportul vine în continuarea studiului “Garanti Bank România – Striving to Lead”, lansat în 2016, care a analizat impactul IMM-urilor deținute de femei, clienți ai Garanti Bank, asupra creșterii și calității portofoliului băncii.

Între 2011 și 2017, Garanti Bank a acordat peste 145 de milioane de euro companiile deținute de femei. Potrivit raportului lansat recent, 31% din această sumă a fost acordată de Garanti Bank România IMM-urilor deținute şi/sau conduse de femei, prin intermediul finananțărilor de la IFC. Aceste companii au raportat, ulterior, o creștere medie a vânzărilor de peste 5,5% pe an (mai mare decât creșterea medie anuală a vânzărilor companiilor românești, de 3,5%) și o creștere a productivității muncii de 9,1%. Aproximativ două treimi din clienții Garanti Bank au raportat că serviciile financiare pe care le-au primit de la Garanti Bank au contribuit la creșterea vânzărilor, a profitului net și a capitalului circulant. Peste 84% dintre clienții de sex feminin ai Garanti Bank sunt foarte probabil să recomande produsele pe care le-au primit de la Garanti Bank, mai mult decât clienții altor bănci.

“Suntem un susținător activ și vocal al antreprenoriatului în general, și al femeilor antreprenor, în particular. Ca urmare a parteneriatului nostru de peste 7 ani cu IFC, am acumulat experiență și expertiză semnificative în ceea ce privește finanțarea companiilor deținute şi/sau conduse de femei și importanța antreprenoriatului feminin. Acest nou raport evidențiază, atât contribuția notabilă a femeilor în toate domeniile economiei, cât și capacitatea acestora de a-și dezvolta afacerile, atunci când primesc sprijinul necesar. Rezultatele raportului reprezintă o recunoaștere a strategiei noastre eficiente, a colaborării fructuoase cu IFC, precum și a angajamentului nostru pe termen lung față de comunitatea de afaceri din România”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

IFC colaborează cu instituțiile din Grupul Garanti România pentru a reduce deficitul financiar pentru femeile antreprenor din țară. În ultimii șapte ani, IFC a semnat șapte contracte de împrumut cu Grupul Garanti România, în valoare totală de 157 de milioane de euro, dintre care patru au avut o componentă importantă pentru companiile deținute sau conduse de femei. Cel mai recent, Garanti Bank România și Garanti Leasing România au semnat două contracte de creditare cu IFC, în valoare de 32 de milioane de euro, în scopul finanțării întreprinderilor mici și mijlocii din România, jumătate din sumă fiind destinată creditării companiilor deținute sau administrate de femei.

“IFC vizează creșterea participării femeilor în economie, prin facilitarea accesului acestora la finanțare”, a declarat Wiebke Schloemer, Director Regional IFC pentru Europa şi Asia Centrală. “Acest studiu evidențiază că IMM-urile deținute de femei devin tot mai mult o forță care trebuie luată în considerare în România și că acestea își pot realiza în continuare potențialul economic printr-un acces mai bun la finanțare”.

Noul raport evidențiază – printr-o analiză solidă, bazată pe date – avantajele de care pot beneficia băncile ce facilitează accesul la finanțare femeilor antreprenor, precum și impactul pozitiv asupra activității IMM-urilor conduse de acestea. Obiectivul principal al acestui studiu îl reprezintă promovarea avantajelor finanțării femeilor în rândul organizațiilor specializate, instituțiilor financiare și donatorilor.

Deși s-au înregistrat progrese în ultimii ani, există încă un potențial neexploatat, atât pentru forța de muncă, cât și pentru creșterea economică, ce pot fi deopotrivă valorificate prin încurajarea participării femeilor la sectorul privat din România. IFC își menține angajamentul de a sprijini femeile antreprenor, dar și sectorul privat al României în general.

Raportul "Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania" poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.ifc.org/wps/wcm/connect/region__ext_content/ifc_external_corporate_site/europe+and+central+asia/resources/garantibankromania_2019case

 

***

 

Despre Garanti Bank Romania

Garanti Bank face parte din grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește Garanti Leasing (marca prin care își desfășoară activitatea compania Motoractive IFN SA) și Garanti Consumer Finance (marca prin care operează Ralfi IFN). Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat în timp un portofoliu solid și variat de clienți și și-a extins în permanență rețeaua națională și portofoliul de produse pentru toate segmentele de activitate: servicii bancare pentru persoane fizice, IMM-uri și corporații.

Anul trecut, Garanti Bank a fost numită Superbrand, pe baza unei liste de peste 1.500 de mărci analizate de Superbrands România. Mai mult, în luna august, Garanti Bank a primit din partea prestigioasei reviste Global Finance premiul „Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului „The World’s Best Consumer Digital Banks In Central & Eastern Europe 2018” și este cel de-al unsprezecelea premiu pe care Garanti Bank îl primește din partea revistei Global Finance în ultimii zece ani.

Garanti Bank România este deținută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă privată ca mărime din Turcia, cu prezență importantă în toate liniile de activitate și peste 16 milioane de clienți. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

www.garantibank.ro

https://www.linkedin.com/company/garanti-bank-romania

https://www.facebook.com/GarantiBankRomania

http://instagram.com/garantibankromania

https://www.youtube.com/user/GarantiBankRo

https://twitter.com/GarantiBankRo

 

Despre IFC

IFC – organizație-soră a Băncii Mondiale și membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Colaborăm cu peste 2.000 de societăți comerciale din toată lumea și ne valorificăm capitalul, experiența și influența pentru a crea piețe și oportunități în zone ale lumii care se confruntă cu unele dintre cele semnificative provocări. În exercițiul financiar 2017, IFC a oferit finanțare pe termen lung țărilor în curs de dezvoltare ce a inregistrat o valoare record de 19.3 miliarde USD, valorificând puterea sectorului privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei și pentru a susține prosperitatea comună. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

www.ifc.org

www.facebook.com/IFCwbg

www.twitter.com/IFC_org

www.youtube.com/IFCvideocasts

www.ifc.org/SocialMediaIndex

www.instagram.comifc_org

 

Contact de presă

Sorin Barariu/ Account Manager Oxygen / [email protected] / 0723 219 271

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9763
Diferența 0.0002
Zi precendentă 4.9761
USD
Azi 4.6386
Diferența -0.0181
Zi precendentă 4.6567
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 26-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9763 RON
USD flag1 USD = 4.6386 RON
GBP flag1 GBP = 5.8067 RON
CHF flag1 CHF = 5.0843 RON
AUD flag1 AUD = 3.0283 RON
DKK flag1 DKK = 0.6672 RON
CAD flag1 CAD = 3.3920 RON
HUF flag1 HUF = 0.0127 RON
JPY flag1 JPY = 0.0298 RON
NOK flag1 NOK = 0.4234 RON
SEK flag1 SEK = 0.4274 RON
XAU flag1 XAU = 346.8933 RON
Monede Crypto
1 BTC = 298163.87RON
1 ETH = 14544.01RON
1 LTC = 395.26RON
1 XRP = 2.44RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 17006.80 0.21%
BET-BK 3128.78 0.27%
BET-FI 60511.68 0.77%
BET-NG 1215.97 0.10%
BET-TR 35287.04 0.21%
BET-TRN 34473.72 0.21%
BET-XT 1448.65 0.20%
BET-XT-TR 2972.00 0.20%
BET-XT-TRN 2908.36 0.21%
BETAeRO 1059.14 -0.07%
BETPlus 2512.42 0.22%
RTL 37341.33 0.19%

Comunicate de presa

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor...

Foto: pexels.com

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea,...


Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel