Adăpostul a fost construit în partea de nord a arhipelagului Spitzbergen. Așa a hotărât Oreo să-și protejeze biscuiții de asteroidul 2018VPI, descoperit în urmă cu doi ani și care s-a apropiat ultima dată de Terra la începutul lunii noiembrie.
”Chiar dacă am fost asigurați că nu există nici un pericol ca bolidul spațial să intre în coliziune cu Pământul, am decis că este mai sănătos să ne luăm măsuri de precauție”, au explicat cei de la Oreo.
Designul buncărului Oreo a fost inspirat din cel al Rezervei mondiale de semințe din Svalbard, inaugurat la 26 februarie 2008 și care adăpostește deja peste 1,5 milioane de mostre diferite de semințe de culturi agricole.
Citește și PLAN apocaliptic. Arma ce poate afecta 90% din populația SUA
Oreo a precizat, de asemenea, că pentru biscuiții companiei a fost elaborat un ambalaj special dintr-un material extrem de rezistent, ce poate rezista la temperaturi de la minus 27 de grade, la plus 149 de grade Celsius, asigurând, totodată, o protecție sigură împotriva umezelii, a aerului și a acțiunilor chimice.
Alături de biscuiții Oreo, în buncăr au fost adăpostite câteva pachete de lapte praf, precum și rețeta secretă de preparare a biscuiților.