Într-o intervenție la România TV, Adrian Negrescu a lansat un apel celor doi candidați rămași în cursa petru Cotroceni, George Simion și Nicușor Dan, îndemnându-i să iasă public și să reafirme parcursul european, să confirme angajamentele României.
Al doilea efect negativ
La cât de multe semne de întrebare ridică situația de pe scena politică, ,,roșul" de astăzi de la Bursa de Valori de la București ar putea fi doar primul pas, atrage atenția Adrian Negrescu. Iar deprecierea cursului monedei naționale ar putea să fie următorul efect negativ, a explicat analistul financiar.
Credibilitatea atârnă de un fir de ață
El spune că, din perspectiva candidatului favorit la Cotroceni, domnul Simion trebuie să iasă si sa explice investitorilor ce își propune, dacă își menține declarațiile legate de naționalizări etc. ”Credibilitatea României atârnă de un fir de ață și, dacă Simion & Nicusor nu vor da asigurările necesare, nu vor reafirma angajamentele României, riscăm un adevarat colaps”, consideră Adrian Negrescu.
Crize sistemice de amploare
”Viitorul președinte, indiferent de cine va fi acesta, Simion sau Nicușor Dan, va avea un mandat extrem de dificil, poate cel mai dificil din ultimii 30 de ani. Va fi președintele care va trebui să rezolve niște crize sistemice, pe care ni le-am creat singuri, am băgat gunoiul sub preș din punct de vedere al reformelor, iar acum, din păcate, iese totul la iveală. Noul președinte va trebui să găsească o formulă guvernamentală cu care să lucreze, iar din punctul meu de vedere, cred că este nevoie de un guvern de tehnocrați”, a spus Adrian Negrescu, subliniind că deficitul bugetar este, acum, mai mare decât la precedenta criză financiară.
Un guvern de tehnocrați
În opinia lui din actuală criză nu vom ieși decât cu un guvern de tehnocrați, de specialiști în domeniile lor, cu un guvern suplu, de 15 oameni, fără secretari de stat politici, un guvern capabil să negocieze cu FMI, cu BM și finanțatorii străini un plan de salvare a economiei
Nu se pune o astfel de problemă
Adrian Negrescu este convins, totodată, că România nu va intra în incapacitate de plată, pentru că, în ultimă instață, avem niște rezerve solide ”și are niște acorduri cu Fondul Monetar Internațional, cu Comisia Europeană, care pot oferi un sprijin financiar în cazul în care avem nevoie. Deci nici nu se poate pune problema să nu ne putem plăti datoriile”, a subliniat Adrian Negrescu într-o intervențiela Aleph.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.