Prin crearea unui magazin online nu eşti legat de un birou sau de o locaţie

Editor Team |
Data publicării:
Ce se dorește în mod concret
Ce se dorește în mod concret

Dacă ești un antreprenor sau nu ai nici un fel de experiență în afaceri dar totuși iți dorești să începi propriul business, în ziua de astăzi oportunitățile sunt nenumărate, în special datorită mediului online.

Un business cu un potențial extrem de mare în ziua de astăzi, este deschiderea unui magazin online. Este un tip de business care oferă un sentiment de realizare și libertate, având posibilitatea de a merge pe nișa dorită, precum și posibilitatea de a schimba în orice moment traiectoria în cazul în care simți că este loc de mai bine.

 

Din păcate, cei mai mulți oameni nu reușesc să cunoască succesul cu o afacere de comerț electronic, deoarece nu știu de unde să înceapă. Pe cât de multe oportunități oferă internetul și pe cât este de ușor de gestionat un magazin online, pe atât de mult există și capcane care te pot ține jos dacă nu știi cu cine să colaborezi atât în ceea ce privește înființarea propriu zisa a magazinului, precum și gestionarea ulterioara a activităților de vânzare și promovare.

 

Afacerile în domeniul comerțului electronic, care se referă la orice afacere prin care se cumpără și se vând bunuri sau servicii prin internet, sunt de-a dreptul înfloritoare în ziua de astăzi.

 

În mod sigur, viitorul comerțului electronic este unul luminos. Însă pornirea unei afaceri online este o muncă grea și necesită mulți pași și decizii corecte care trebuie să vină împreună la momentul potrivit.

 

Primul pas pentru construirea unui site de comerț electronic este să știi ce produse vrei să vinzi direct către consumator. Aceasta este adesea partea cea mai dificilă pentru a începe o nouă afacere online. Există tot felul de strategii pe care le poți folosi pentru a găsi oportunități de produse, pentru a explora cele mai bune locuri sau pentru a căuta idei de produse care să te ajute în viitor, toate acestea fiind ușor puse la dispoziția ta, tot pe internet, la numai un simplu click distanță.

 

Dacă ți-ai găsit nișa pe care dorești să mergi pe acest drum, i-ai evaluat potențialul și ai găsit un furnizor și ai analizat cu atenție și concurența, de aici lucrurile vor începe să meargă din ce în ce mai bine. Este extrem de important să știi faptul că, va trebui să-ți cercetezi amănunțit concurența înainte de a porni orice business, astfel încât să știi cu ce te confrunți și cum te poți diferenția de restul. Astfel, încet, cu pasi mărunți și atenți, colaborând cu profesioniști în domeniu atât în ceea ce privește crearea de magazine online cât și aplicarea unor metode de promovare eficiente tot în online, cu siguranță te vei bucura de un business înfloritor și de toate avantajele cu care vine la pachet un magazin online.

 

Unul dintre cele mai importante beneficii, este reprezentat de faptul că, prin crearea unui magazin online nu esti legat de un birou sau de o locatie. Da, este nevoie de o locație, de un spațiu fizic, însă, condițiile sunt mult mai blânde. Practic, spațiul de care ai nevoie este necesar pentru depozitarea, sortarea, împachetarea și livrarea produselor.

 

Atunci când ai un magazin fizic, este nevoie atât de spațiul mai sus menționat cât și de o locație pentru vânzare. În ambele situații este necesară plata unei chirii, precum și plata unor angajați în plus care trebuie să se ocupe strict de magazinul fizic. Având un magazin online, vei uita complet de nevoia unui punct fizic de vânzare, având astfel posiblitatea de a economisii sume importante de bani lună de lună. În plus, poți lucra de oriunde. Atâta timp cât ai o conexiune bună și stabilă la internet, poți locui practic oriunde sau poți călătorii în continuu, având posibilitatea de a te ocupa fără bariere de afacerea ta online.

 

Mulți oameni trăiesc în acest fel și se ocupă de business-urile lor de la distanță și nu este deloc greu. În mod cert, lumea a devenit parcă tot mai mică datorită posibilităților nelimitate din ziua de astăzi, ceea ce înseamnă că și tu poți profita de asta.

 

Un alt avantaj extrem de mare al unui business în mediul online, este cel al disponibilității. Practic, un magazin virtual este disponibil 24/7. Oamenii pot accesa site-ul, pot vizualiza produsele, citii informații despre acestea și pot plasa comenzi la orice ora din zi sau din noapte, comenzile fiind procesate și trimise în intervalul de lucru normal. Totuși, informația este la îndemână în orice moment, iar oamenii pot intra în magazinul tău online fie de acasă, fie de la birou sau din autobuz. Pentru cei care practică shopping-ul online, acesta este de departe cel mai important avantaj. Având magazinul pus la dispoziție non-stop, nu se mai pierde timp în trafic sau consumat combustibil pentru deplasarea în unitatea fizică, iar totul este posibil de la distanță, fără nici un fel de bătaie de cap.

 

Prin intermediul unui magazin online poți organiza inclusiv promoții și concursuri mult mai simplu, având șansa de a le transmite direct clienților tai această informație prin intermediul rețelelor de socializare, a unui newsletter, mail și așa mai departe. Totul poate să fie mult mai simplu și mai rapid de realizat dacă vei lucra eficient cu această unealtă numită internet.

 

Frumusețea internetului este că clienții tai potențiali pot fi literalmente la doar un click distanță de produsele dorite. Prin internet, printr-un magazin virtual, puteți instrui și rezolva problemele oamenilor mult mai simplu și mai rapid, având posibilitatea de a comunica ușor fie prin email fie verbal la telefon prin intermediul serviciilor de consultanță.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 5.1165
Diferența -0.0057
Zi precendentă 5.1222
USD
Azi 4.549
Diferența 0.0121
Zi precendentă 4.5369
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 5.1165 RON
USD flag1 USD = 4.5490 RON
GBP flag1 GBP = 6.0357 RON
CHF flag1 CHF = 5.4699 RON
AUD flag1 AUD = 2.9114 RON
DKK flag1 DKK = 0.6857 RON
CAD flag1 CAD = 3.2689 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0313 RON
NOK flag1 NOK = 0.4377 RON
SEK flag1 SEK = 0.4690 RON
XAU flag1 XAU = 486.4063 RON
Monede Crypto
1 BTC = 474929.66RON
1 ETH = 11446.74RON
1 LTC = 461.31RON
1 XRP = 10.80RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET16483.580.97%
BET-BK3095.490.63%
BET-EF900.791.14%
BET-FI57644.590.18%
BET-NG1197.931.05%
BET-TR36349.060.97%
BET-TRN35331.160.97%
BET-XT1411.750.84%
BET-XT-TR3060.310.84%
BET-XT-TRN2980.990.84%
BETAeRO794.86-1.11%
BETPlus2427.820.88%
RTL36865.141.01%

Opinii

Profesorul Mircea Coșea / Foto: Crișan Andreescu

Nu suntem loviți de tsunami, ci de greșelile făcute. Mircea Coșea: ”Am o teamă de viitor”

Profesorul de economie Mircea Coșea a vorbit,...

Adrain Negrescu / Foto: Facebook

”Roșul” de la bursă ar putea fi primul pas. Următorul, deprecierea leului

Analistul financiar Adrian Negrescu a respins...

Profesorul Mircea Coșea / FOTO: Arhivă

Comunicate de presa

Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik

Parcuri fotovoltaice. Alte 60 de contracte semnate cu primării și entități publice

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță...

Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM

Guvernul a aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu pentru anul 2025

În ședința de Guvern de astăzi, la propunerea...

Leadership creativ

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel