Ordonanţa anti-speculă, pe masa Guvernului. Prețurile nejustificat de mari, interzise - DOCUMENT

Miercuri, 11 mai, va fi analizată, în primă lectură, Ordonanță de urgență privind combaterea acțiunilor speculative și pentru modificarea și completarea unor acte normative, zisă şi "ordonanţa anti-speculă", urmare a practicării unor preţuri exagerat de mari, cum ar fi roşiile vândute cu 55 de lei sau cireşele la 175 lei/kg. 

"Prezentul proiect de act normativ are ca scop crearea unui cadru legislativ general care să asigure un nivel ridicat de protecție a consumatorilor și buna funcționare a pieței interne, fiind reglementate aspecte referitoare la protejarea directă sau indirectă a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de prețuri și disfuncţionalități evidente ale pieţei, în perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, stare de alertă sau alte situații de criză stabilite explicit prin acte normative. 

Deși, în mod normal, economia de piață se bazează pe interacțiunea dintre cerere și ofertă, care determină prețurile bunurilor și serviciilor, în anumite situații bine justificate, precum de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, starea de alertă sau alte situații de criză stabilite explicit prin acte normative, este necesar ca statul să intervină pentru a asigura buna funcționare a economiei, în interesul cetățenilor săi", se arată în proiectul de ordonanţă. 

"Luând în considerare faptul că elementele descrise mai sus constituie împrejurări extraordinare care, în contextul prezentat, impun intervenţia legislativă urgentă, în lipsa acesteia, existând riscul afectării bunei funcționări a pieței, dar și a prelungiririi stării de incertitudine juridică cu impact negativ asupra posibilităţii de dezvoltare economică a întreprinderilor, a creşterii economice, a competitivităţii sau a capacităţii de inovare a companiilor, cu efecte negative asupra interesului public, este necesar ca acțiunile speculative să fie combătute prin măsurile cuprinse în prezenta ordonanță de urgență", se mai arată în document.

 

Ce prevede ordonanţa anti-speculă

 

Art. 1

(1) În scopul asigurării unui nivel ridicat de protecție a consumatorilor și a unei bune funcționări a pieței interne, prin prezenta ordonanță de urgență sunt reglementate aspecte referitoare la protejarea directă sau indirectă a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de prețuri și disfuncţionalități evidente ale pieţei, în perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, starea de alertă sau alte situații de criză stabilite explicit prin acte normative.

(2) În vederea punerii în aplicare a prevederiloralin. (1), Guvernul României, stabilește, prin hotărâre de Guvern, pentru o perioadă determinată de timp, produsele sau categoriile de produse și/sau serviciile considerate în situație de risc speculativ ce pot afecta buna funcționare a economiei sau bunăstarea consumatorului, și detaliază procedura de analiză, aplicare și colaborare dintre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Consiliul Concurenței, Agenția Națională de Administrare Fiscală și alte autorități sau instituții publice competente pentru punerea în aplicare a prevederilor hotărârii de Guvern.

(3) Pentru produsele sau categoriile de produse și/sau serviciile identificate potrivit prevederilor alin. (2), sunt interzise:

a) practicarea unor prețuri nejustificat de mari;
b) limitarea producției sau a vânzărilor;
c) acumularea de mărfuri în scopul creării unui deficit pe piața internă și revânzării lor ulterioare
la un preț crescut în mod artificial.


(4) În hotărârea de Guvern prevăzută la alin. (2), pentru perioada stabilită, în vederea evaluării incidenței interdicțiilor prevăzute la alin. (3), sunt avute în vedere criterii precum: marjele intermediare de profit pentru produsul și/sau serviciul respectiv, pentru a analiza o majorare disproporționată a prețurilor față de cheltuieli; distribuția produselor printr-un lanț care cuprinde mai mulți intermediari decât în mod uzual, fără ca acesta să sufere vreo transformare, cu scopul de majorare a prețului; limitarea nejustificată a producției și/sau a vânzărilor, care a avut ca efect stoparea/diminuarea semnificativă a aprovizionării pieței interne în lipsa unor factori economici sau de altă natură care să justifice o astfel de limitare/stopare.


Art. 2


(1) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va pune în aplicare dispozitiile prezentei ordonanțe de urgență în situația în care faptele incriminate de aceasta vizează în mod direct consumatorul, persoana fizică, în condițiile Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În cazul săvârșirii faptelor care constituie încălcări ale dispozițiilor art. 1 alin. (3) față de alte întreprinderi, competența de instrumentare și aplicare a sancțiunilor contravenționale corespunzătoare aparține Consiliului Concurenței, în condițiile Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Cele două autorități vor colabora îndeaproape și vor face schimb de informații cu privire la posibilele încălcări identificate.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică atunci când faptele identificate sunt săvârșite în asemenea condiții încât să reprezinte practici anticoncurențiale prevăzute de Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și/sau art. 101 sau 102 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

Art. 3


(1) La cererea Guvernului României, adresată în situații excepționale prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, Consiliul Concurenței, în aplicarea dispozițiilor art.34 alin. (3) din Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, va putea asista, prin inspectorii de concurență desemnați, alte autorități și instituții publice în exercitarea atribuțiilor de control ale acestora. Dispozițiile prezentului alineat nu sunt incidente în cazul în care autoritatea de concurență investighează pentru motive similare practici anticoncurențiale privind produsele și/sau serviciile prevăzute la art. 1 alin. (2).

(2) Fără a aduce atingere aplicării dispozițiilor art. 5 și 6 din Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv a prevederilor art. 101 și 102 Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene, Consiliul Concurenței va putea declanșa o cercetare aprofundată în conformitate cu prevederile Regulamentului privind procedura de constatare și sancționare a practicilor de concurență neloială în cazul în care Guvernul României va sesiza, în condițiile art. 1 alin. (2), autoritatea de concurență cu privire la posibila incidență a art. 1 alin. (3).

Art. 4

(1) Agenția Națională de Administrare Fiscală va pune la dispoziția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Consiliului Concurenței, cu celeritate, toate datele solicitate cu privire la întreprinderile care desfășoară activitate pe teritoriul României, pe care le are la dispoziție sau pe care le-a obținut în urma controalelor efectuate în vederea aplicării prezentei ordonanțe de urgență sau a celor efectuate potrivit atribuțiilor sale prevăzute în Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Mecanismul de colaborare se detaliază într-un protocol de colaborare interinstituțional care va prevedea modalitatea de schimb obligatoriu de date și interoperabilitatea cu bazele de date ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Proiectul de ordonanţă poate fi studiată aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9417
Diferența -0.0040
Zi precendentă 4.9457
USD
Azi 4.6288
Diferența 0.0118
Zi precendentă 4.617
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 25-05-2022
EUR flag1 EUR = 4.9417 RON
USD flag1 USD = 4.6288 RON
GBP flag1 GBP = 5.7906 RON
CHF flag1 CHF = 4.8055 RON
AUD flag1 AUD = 3.2782 RON
DKK flag1 DKK = 0.6642 RON
CAD flag1 CAD = 3.6059 RON
HUF flag1 HUF = 0.0128 RON
JPY flag1 JPY = 0.0364 RON
NOK flag1 NOK = 0.4819 RON
SEK flag1 SEK = 0.4693 RON
XAU flag1 XAU = 276.5001 RON
Monede Crypto
1 BTC = 137793.45RON
1 ETH = 9125.63RON
1 LTC = 319.66RON
1 XRP = 1.87RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 1.86% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.90%
6 luni: 6.06%
12 luni: 6.26%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 12206.59 -0.38%
BET-BK 2280.50 -0.16%
BET-FI 49249.36 -0.75%
BET-NG 881.57 0.02%
BET-TR 22505.25 -0.39%
BET-TRN 22455.56 -0.39%
BET-XT 1060.07 -0.37%
BET-XT-TR 1952.63 -0.38%
BET-XT-TRN 1948.41 -0.38%
BETAeRO 949.03 -0.43%
BETPlus 1825.44 -0.38%
RTL 26823.72 -0.44%

Opinii

Recoltele de grâu sunt în pericol

Cea mai mare recoltă de grâu din Europa, în pericol

Schimbările climatice se resimt deja iar prima...

Avocatul Adrian Cuculis
România are destul grâu / Foto: Freepik

Prețul grâulului, la nivel ISTORIC. Bența: Agricultorii nu fac acte de caritate

Prețul grâului a explodat pe piețe după ce...

BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI
BANI

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt1
YesMy