Cum călătorești mult pe bani PUȚINI. 5 sfaturi geniale pentru o vacanță IEFTINĂ. Aura, influencer de travel: E cel mai important!

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
  • Foto: Instagram Aura Călătoreste
  • Foto: Instagram Aura Călătoreste
  • Foto: Instagram Aura Călătoreste

Într-un interviu exclusiv pentru DC Business, Aura Teslaru, o tânără care și-a transformat pasiunea pentru călătorii într-un business de succes, ne-a spus câteva trucuri prin care putem călători mult, pe bani puțini. 

Aura Teslaru și Dan Moldovan sunt doi tineri pasionați de travel care, în urmă cu doar câțiva ani, au luat decizia de a-și lăsa joburile din corporații pentru a pleca în aventura vieții lor. 

Au trăit timp de doi ani în Asia și au vizitat până în prezent 42 de țări și și-au transformat pasiunea pentru călătorii într-un business de succes. 

La un simplu click pe Instagram, "Aura Călătorește" și "Dan Călătorește" sunt foarte ușor de găsit, iar odată ce ajungi pe paginile lor, fotografiile, videoclipurile postate din călătorii îți taie răsuflarea și-ți deschid apetitul pentru vacanță. 

De când cu pandemia de COVID-19, turismul a fost foarte afectat, la fel și oamenii pasionați care dețin bloguri și vlogguri de succes și care trăiesc exclusiv din asta. 

În exclusivitate pentru DC BUSINESS, Aura Teslaru ne-a oferit câteva detalii despre experiențele lor, despre cum călătoresc mult pe bani puțini și ce le recomandă tuturor celor ce vor să plece în călătorii cu un buget redus.

Recent, Aura ne-a dezvăluit ce i-a determinat, de fapt, să spună "hai să lăsăm tot și să facem asta!".

"La începutul relației noastre am călătorit foarte mult în Europa. Lucram amândoi în corporații și profitam de fiecare zi de concediu pentru a pleca în city break-uri. Nu s-a întâmplat niciodată să rămânem cu zile de concediu neluate la finalul anului.

După câțiva ani buni de muncă și după ce am văzut o bună parte din Europa, am început să visăm la tărâmuri mai îndepărtate. Urmăream pe social media câteva cupluri care călătoreau full-time și, într-o zi, ne-am zis “Ce ar fi dacă am pleca în lume pentru o perioadă?”. La început am luat-o ca pe o glumă, dar încet, încet, am realizat că o călătorie mai lungă este cea mai bună investiție pentru noi.

Deși ne plăcea ceea ce făceam la joburile noastre, ne-am dat demisiile și am cumpărat 2 bilete doar dus către Thailanda. Cred cu tărie că cel mai bun moment pentru a călători este atunci când ești tânăr, atunci când ești sănătos și ai energia necesară pentru a te confrunta cu tot felul de situații.

Acum, uitându-mă în urmă, decizia de a pleca pentru aproape 2 ani în Asia a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată", a declarat Aura.

Cum călătorești mult pe bani puțini. Cum faceți voi și cum ar trebui să facă cei care nu au blog sau vlog de travel?

 

"Cred că cel mai important aspect pentru a călători cu un buget redus este să fii flexibil, atât în privința locației, cât și în privința perioadei vacanței. De cele mai multe ori, noi ne alegem destinația în funcție de prețuri. Căutăm bilete de avion către destinații în care nu am mai fost și alegem cea mai ieftină variantă.

De asemenea, este important să cauți ofertele cele mai bune.

De exemplu, în preajma sărbătorilor, companiile aeriene low-cost au niște oferte de nerefuzat. Poți găsi bilete de avion cu doar 2 euro către destinații precum Roma, Milano, Bruxelles și multe altele. 

Când vine vorba despre cazări, încercăm să evităm hotelurile și cazările din centrul orașelor. În schimb, ne orientăm către guesthouse-uri aflate în apropierea unui mijloc de transport în comun.

Cred că este foarte important să începem să nu mai privim vacanțele ca pe niște escapade de lux, ci mai mult ca pe niște experiențe. Locurile vizitate sunt la fel de frumoase indiferent dacă stai la 5 stele sau într-un guesthouse curat și frumos decorat.

De-a lungul anilor am învățat că poți sta în condiții foarte bune la super prețuri", ne-a declarat Aura Teslaru.

Aura e cu scrisul, Dan e cu aparatul foto, dar amândoi cu o mulțime de amintiri unice de împărtățit cu miile de oameni care-i urmăresc. Aura și Dan dețin două bloguri de succes: Daily Travel Pill și Aura Călătorește, în care le prezintă urmăritorilor lumea largă prin ochii lor. 

Cum faci economii în călătorii. Cum îți gestionezi bugetul în vacanță?

 

"Este foarte important să te informezi de prețuri încă de acasă.

Încearcă să afli ce muzee se pot vizita gratuit în locația aleasă, dacă sunt free walking tours (tururi ghidate gratuite), dacă sunt pass-uri ce acopera transportul și atracțiile turistice.

Când vine vorba de atracțiile turistice, poți economisi foarte mult cu un city pass. Majoritatea capitalelor europene și nu numai au astfel de pass-uri ce pot fi achiziționate online. 

În ceea ce privește transportul, poți economisi foarte mult dacă folosești transportul în comun. Personal, îmi place foarte mult să merg cu autobuzul în destinațiile pe care le vizitez. Așa am ocazia să descopar părți mai puțin turistice ale orașelor.

Mâncatul la restaurant poate și el să acopere o mare parte din bugetul unei călătorii. Desigur, cel mai ieftin este să îți gătești singur sau să îți faci cumpărăturile din supermarketuri unde mai nou găsești și sandwich-uri și mâncare gătită. Dacă totuși vrei să mănânci la restaurant, încearcă să eviți pe cât posibil restaurantele din zonele turistice", ne sfătuiește Aura.

Cele 5 sfaturi importante pentru o vacanță cu buget redus

 

"1. Urmărește ofertele la biletele de avion.

2. Alege să stai în guesthouse-uri sau airbnb-uri în locul hotelurilor.

3. Nu manca la restaurantele din centrul orașelor

4. Folosește transportul în comun

5. Evită să călătorești în perioada sărbătorilor", spune Aura.

 

Pandemia de COVID-19 le-a blocat călătoriile în străinătate, dar le-a dat ocazia totuși să viziteze mai multe locuri din România. I-am întrebat care dintre locurile pe care le-au văzut le-ar recomanda și altora, dacă ar alege România sau străinătate și care sunt motivele. 

"Nu aș putea alege între România și străinătate. Sunt două experiențe complet diferite, ambele frumoase în felul lor. Iubesc România pentru că oricât aș călători în țară, încă mai descopăr locuri incredibile, mai puțin știute. 

Iubesc să călătoresc în străinătate pentru că am ocazia să descopăr culturi și stiluri de viață complet diferite. Cred că trebuie găsită o balanță între călătoritul în țară și vacanțele în străinătate", a mai spus Aura, în exclusivitate pentru DC BUSINESS

3 locuri de neratat în România

 

1. Castelul Sturdza

2. Amfiteatrul Transilvania

3. Rapa Roșie.

3 locuri de neratat în străinătate

1. Bali

2. Islanda

3. Iordania

Cum ajungi "influencer de travel" și cum vezi întregul concept de "influencer" în ziua de azi, un termen destul de controversat?

 

"Recunosc că nu îmi place să mă numesc “influencer”. Cred că pentru ceea ce fac eu, termenul cel mai potrivit ar fi travel blogger sau blogger de călătorii. Nu am visat niciodată să ajung travel blogger. Totul a fost o întâmplare.

Imediat după ce am terminat facultatea, m-am angajat într-o multinațională, visul meu fiind să îmi fac o carieră în marketing. Chiar și în momentul în care ne-am hotărât să plecăm în Asia, planul era să mă întorc în țară și să mă re-angajez.

Cât timp am fost plecați, am început să scriu pe blog despre destinațiile pe care le vizităm. La început singurele persoane care îmi citeau blogul erau părinții și prietenii însă încet, încet, au început să-mi citească articolele oameni din toate colțurile lumii. Din acel moment, am început să investesc tot mai mult timp în blog și după aproximativ un an și jumătate, munca mea a început să dea roade. Am avut ocazia să lucrez cu multe branduri, hoteluri și chiar și tourism boards atât naționale cât și internaționale.

Nu cred că există un drum bine stabilit către a deveni blogger de călătorii sau Instagrammer de succes. Fiecare persoană este unică și cred că cel mai important este să fii tu însuți și să creezi content de calitate", ne-a mai spus ea, într-un alt interviu pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9763
Diferența 0.0009
Zi precendentă 4.9754
USD
Azi 4.6625
Diferența -0.0114
Zi precendentă 4.6739
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 19-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9763 RON
USD flag1 USD = 4.6625 RON
GBP flag1 GBP = 5.8158 RON
CHF flag1 CHF = 5.1291 RON
AUD flag1 AUD = 3.0043 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.3895 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0302 RON
NOK flag1 NOK = 0.4235 RON
SEK flag1 SEK = 0.4281 RON
XAU flag1 XAU = 356.8680 RON
Monede Crypto
1 BTC = 294177.31RON
1 ETH = 14262.49RON
1 LTC = 375.42RON
1 XRP = 2.32RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16883.08 -0.21%
BET-BK 3109.87 0.11%
BET-FI 60489.28 0.26%
BET-NG 1206.45 -0.08%
BET-TR 35030.34 -0.21%
BET-TRN 34222.93 -0.21%
BET-XT 1439.97 -0.10%
BET-XT-TR 2954.19 -0.10%
BET-XT-TRN 2890.95 -0.10%
BETAeRO 1064.40 0.07%
BETPlus 2495.03 -0.23%
RTL 37061.21 -0.21%

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel