Grupul Enel semnează memorandumuri pentru a sprijini digitalizarea sectorului de distribuție a energiei electrice din India

DCBusiness Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Enel
Enel

Grupul Enel, prin intermediul companiei sale afiliate Gridspertise, a semnat două memorandumuri de înțelegere (MoU) cu Tata Power Delhi Distribution Limited (Tata Power-DDL), pentru a contribui la accelerarea transformării digitale a rețelelor de distribuție a energiei electrice din India.

Semnarea memorandumurilor de înțelegere a fost anunțată de Antonio Cammisecra, șeful Enel Grids, în cadrul mesei rotunde de afaceri India-Italia, prezidată de vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Italiei și ministru al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Antonio Tajani, și de ministrul indian al Comerțului și Industriei, Piyush Goyal.

 

Masa rotundă de afaceri a avut loc la New Delhi, în marja vizitei oficiale a președintelui Consiliului de Miniștri al Italiei, Giorgia Meloni, și a întâlnirii bilaterale cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.

 

Poziția de lider internațional a Grupului Enel în implementarea rețelelor digitale și inteligente se întinde pe mai bine de două decenii și a făcut ca rețeaua italiană să fie una dintre primele din lume care a a adoptat cu succes contoare inteligente la nivel național. Din 2021, expertiza Grupului Enel în domeniul digitalizării rețelelor electrice a fost încorporată într-o companie dedicată, odată cu crearea Gridspertise, care este în prezent operată în regim de control comun cu CVC Capital Partners.

 

Gridspertise a încheiat două acorduri cu Tata Power-DDL, o societate mixtă între Tata Power și Guvernul Teritoriului Capitalei Naționale din Delhi. Unul dintre acorduri vizează accelerarea digitalizării și automatizării posturilor de transformare și prevede ca Tata Power-DDL să se alăture programului internațional de co-creare a dispozitivului QEd - Quantum Edge®, proprietate a Gridspertise. Acest program de colaborare are ca scop dezvoltarea de noi aplicații și modele de utilizare pentru dispozitivul inovator all-in-one-device, iar Tata Power-DDL va fi implicată în adaptarea acestuia la contextul indian. QEd permite operatorilor de rețele de distribuție să ruleze funcționalități cheie ‘on the edge’, virtualizând un număr tot mai mare de servicii de afaceri într-un mod simplu, reducând cantitatea de echipamente necesare în posturile de transformare, contribuind astfel la operațiuni de rețea mai durabile.

 

Cel de-al doilea acord vizează implementarea celei mai recente tehnologii de contorizare a Gridspertise în cadrul unui proiect pilot în rețeaua Tata Power-DDL, testarea și evaluarea noii tehnologii hibrid de contorizare inteligentă, care dispune de un canal dublu de comunicare (prin intermediul comunicațiilor hibride Power Line Communication și radiofrecvență) în condiții reale, pe teren.

 

Antonio Cammisecra, Directorul Enel Grids, a declarat: "Acordurile anunțate în timpul mesei rotunde de afaceri India-Italia sunt rezultatul anilor de colaborare strânsă între Grupul Enel și principalele organizații indiene din sectorul energetic. Astăzi, datorită colaborării dintre Tata Power-DDL și compania noastră afiliată Gridspertise, ne reafirmăm angajamentul de a sprijini procesul de tranziție energetică a Indiei și, în special, planurile ambițioase de contorizare inteligentă și digitalizare ale țării, cu scopul de a moderniza rețelele de distribuție existente, de a spori performanța și calitatea, într-o țară în care creșterea demografică și cea economică conduc la electrificare.

 

Robert Denda, CEO Gridspertise, a spus: "După deschiderea birourilor Gridspertise în India suntem mândri să ne intensificăm colaborarea cu Tata Power-DDL în domenii cruciale cum ar fi contorizarea inteligentă și automatizarea posturilor de transfromare, cu ajutorul tehnologiei noastre de ultimă generație de tip edge computing. În plus, prin intermediul portofoliului nostru unic de soluții de digitalizare, suntem pregătiți să colaborăm cu sectorul de distribuție indian pentru a îmbunătăți performanța rețelei, a reduce pierderile tehnologice și comerciale, precum și întreruperile frecvente de energie electrică cauzate de fenomene climatice nefavorabile sau de lipsa de comunicare în timp real".

 

Acordurile anunțate vin în completarea prezenței deja semnificative a Enel Green Power în India. Prezentă în această țară din 2015, compania are aproximativ 150 de angajați și deține parcuri eoliene care funcționează în statele Gujarat și Maharashtra, având o capacitate totală de 340 MW, precum și o centrală solară fotovoltaică în statul Rajasthan, cu o capacitate de 420 MW. În plus, Enel Green Power i-a fost atribuit - prin licitații naționale - un proiect eolian de 190 MW care urmează să fie dezvoltat în statul Karnataka.

 

  

Enel este o companie energetică multinațională și unul dintre principalii actori integrați pe piețele globale de energie electrică și de energie regenerabilă. La nivel global, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile, cel mai important operator de rețea privind numărul de utilizatori finali și cel mai mare operator de retail raportat la numărul de clienți. Grupul este lider mondial în ceea ce privește “Demand Response”și cea mai mare companie europeană de utilități după EBITDA obișnuit.  Enel este prezentă în 30 de țări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate totală de aproximativ 90 GW.  

 

Enel Grids, linia de afaceri globală a Grupului dedicată gestionării serviciului de distribuție a energiei electrice la nivel mondial, livrează energie electrică prin intermediul unei rețele de aproximativ 2 milioane de kilometri către aproximativ 73 de milioane de utilizatori finali. Ambiția Enel Grids este de a oferi clienților săi servicii de cea mai bună calitate prin excelență operațională și o viziune industrială globală, Grid Futurability: o abordare industrială orientată către client care anticipează cerințele părților interesate, prin valorificarea evoluțiilor tehnologice inovatoare și promovarea electrificării curate prin rețele de distribuție reziliente, interactive și sustenabile.

 

Gridspertise a fost înființată în 2021, datorită celor peste 20 de ani de experiență a Enel în dezvoltarea, testarea și scalarea celor mai bune tehnologii pentru operarea rețelelor inteligente din întreaga lume. Compania a moștenit un portofoliu semnificativ de proprietate intelectuală de peste 430 de brevete și combină expertiza sa în digitalizarea rețelelor cu soluții de ultimă generație de la parteneri tehnologici de top pentru a face față nevoilor de digitalizare în continuă evoluție ale pieței de energie. În prezent, Gridspertise este controlată în comun de Grupul Enel și de principalul manager global de investiții alternative CVC Capital Partners. Gridspertise colaborează cu peste 50 de operatori de sisteme de distribuție de diferite dimensiuni din diferite zone geografice.

 

Tata Power Delhi Distribution Limited (Tata Power-DDL) este o societate mixtă între Tata Power Company și Guvernul Teritoriului Capitalei Naționale din Delhi, cu o participație majoritară deținută de Tata Power Company (51%), cel mai mare jucător integrat privat din domeniul energiei electrice din India, care deservește 10 milioane de clienți prin intermediul rețelelor de distribuție din Delhi, Mumbai și din statul Odisha. Tata Power-DDL deservește 1,9 milioane de clienți pe o suprafață de 510 km pătrați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9763
Diferența 0.0009
Zi precendentă 4.9754
USD
Azi 4.6625
Diferența -0.0114
Zi precendentă 4.6739
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 19-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9764 RON
USD flag1 USD = 4.6687 RON
GBP flag1 GBP = 5.8125 RON
CHF flag1 CHF = 5.1404 RON
AUD flag1 AUD = 2.9982 RON
DKK flag1 DKK = 0.6669 RON
CAD flag1 CAD = 3.3943 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0302 RON
NOK flag1 NOK = 0.4231 RON
SEK flag1 SEK = 0.4259 RON
XAU flag1 XAU = 357.7647 RON
Monede Crypto
1 BTC = 302570.74RON
1 ETH = 14459.38RON
1 LTC = 377.42RON
1 XRP = 2.33RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16885.94 0.02%
BET-BK 3105.64 -0.14%
BET-FI 59891.75 -0.99%
BET-NG 1207.76 0.11%
BET-TR 35036.28 0.02%
BET-TRN 34228.73 0.02%
BET-XT 1438.49 -0.10%
BET-XT-TR 2951.16 -0.10%
BET-XT-TRN 2887.98 -0.10%
BETAeRO 1060.57 -0.36%
BETPlus 2494.89 -0.01%
RTL 37075.13 0.04%

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel