„Pe parcursul anului 2025 evoluția emisiunilor de titluri de stat din Programul FIDELIS demonstrează stabilitatea încrederii românilor în ofertele Ministerului Finanțelor, în colaborare eficientă între sectorul public și cel financiar, în beneficiul celor care doresc să investească sau să economisească prin aceste instrumente financiare.
Suma totală investită de la începutul anului, de peste 10,74 miliarde de lei, din partea a peste 115 mii de investitori, alături de contribuția remarcabilă a donatorilor de sânge, este o dovadă a creșterii vizibilității acestui program și a spiritului civic al românilor. Mulțumim tuturor pentru participare!”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.
Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale, Alpha Bank și TradeVille în parteneriat cu Libra Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.
Cei care vor să-și investească economiile în Programul FIDELIS, ediția din iulie, vor beneficia de dobânzi atractive și neimpozabile:
în lei:
- de 7,25% - cu scadența la 2 ani
- de 8,25% - cu scadența la 2 ani pentru donatori
- de 7,70% - cu scadența la 4 ani
- de 7,95% - cu scadența la 6 ani
în euro:
- de 3.40% - cu scadența la 2 ani
- de 4.40% - cu scadența la 2 ani pentru donatori
- de 5.50% - cu scadența la 5 ani
- de 6.30% - cu scadența la 7 ani
Cei care investesc în titlurile de stat FIDELIS se bucură de facilități precum:
- posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deținere în funcție de prețul primit pe bursă;
- veniturile obținute ca urmare a deținerii titlurilor sunt neimpozabile;
- flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului.
Reamintim că valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro, transmite Ministerul Finanţelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.