CEO-ul Tesla a scris că libertatea de exprimare este "esențială pentru o democrație funcțională" și a întrebat: "Credeți că Twitter aderă riguros la acest principiu?".
Peste un milion de voturi au fost exprimate în cadrul Tweetului viral - majoritatea oamenilor alegând "Nu".
Musk a urmat sondajul cu un alt tweet destul de sinistru, scriind: "Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votați cu atenție".
Tweeturile misterioase au determinat mulți oameni online să teoretizeze care ar putea fi "consecințele" la care a făcut aluzie.
Un utilizator a scris: "Vă rugăm să cumpărați Twitter".
O a doua persoană a răspuns: "Aș prefera să își facă propria platformă".
Primele automobile Tesla vor ieşi marţi de pe liniile de asamblare ale uzinei din Germania
Alții s-au certat cu privire la semnificația libertății de exprimare și dacă alegerea majoritară a lui "nu" a fost de fapt corectă.
Dacă Elon Musk va crea o nouă platformă socială, se va alătura unui grup din ce în ce mai mare de companii care se poziționează ca susținătoare ale libertății totale de exprimare și care speră să atragă useri care se simt „reprimați” pe platforme cum sunt Twitter, Facebook, YouTube.
Niciuna dintre aceste companii - incluzând rețeaua socială a lui Donald Trump, Truth Social, competitorii rețelei Twitter, Gettr și Parler, sau platforma video Rumble - nu s-au apropiat până acum de traficul și popularitatea principalelor platforme sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News