Brexit fără acord. Cum sunt afectate studiile în Marea Britanie

25 Martie 2019 / 19:05
Cum sunt afectati cei care vor sa studieze in Marea Britanie
Cum sunt afectati cei care vor sa studieze in Marea Britanie

Uniunea Europeană întrevede ''din ce în ce mai probabil'' ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană fără niciun acord la 12 aprilie, motiv pentru care Comisia Europeană şi-a încheiat luni pregătirile în vederea scenariului fără niciun acord. În acest caz Regatul Unit va deveni o ţară terţă şi nu i se va aplica nicio măsură tranzitorie. 

De la data respectivă, întreaga legislaţie primară şi secundară a UE va înceta să se aplice Regatului Unit. Nu va mai exista o perioadă de tranziţie, după cum se prevede în Acordul de retragere. O astfel de situaţie va cauza grave perturbări pentru cetăţeni şi întreprinderi. În acest context, Comisia Europeană informează care vor fi condiţiile în care se vor putea face studii, cursuri de formare sau voluntariat în Regatul Unit în eventualitatea unui Brexit fără acord. 

Dacă Londra va ieşi din blocul comunitar fără acord, cetăţenii UE care studiază sau urmează un curs de formare în Regatul Unit vor fi supuşi normelor Regatului Unit privind reşedinţa. 

Guvernul Regatului Unit a anunţat că aceste persoane nu trebuie să solicite statutul de imigrant sau o viză în cazul în care nu intenţionează să rămână în Regatul Unit mai mult de 3 luni. Pentru a rămâne mai mult de 3 luni, vor trebui să solicite un permis de şedere temporară pentru cetăţenii europeni (https://www.gov.uk/guidance/european-temporary-leave-to-remain-in-the-uk). 

Studenţii Erasmus+ 

Studenţii incluşi în programul Erasmus+ la o universitate din Regatul Unit la data ieşirii acestei ţări din UE nu-şi vor întrerupe schimbul universitar. Parlamentul European şi Consiliul au convenit asupra unui regulament pentru a se asigura că schimburile în curs nu vor fi întrerupte. Regulamentul se aplică în cazul studenţilor din învăţământul superior, ucenicilor şi elevilor din învăţământul profesional şi tehnic, tinerilor care urmează activităţi de învăţare non-formală, personalului din educaţie şi formare, persoanelor implicate în activităţile pentru tineret şi liderilor de tineret. Cu toate acestea, cei vizaţi ar trebui să aibă în vedere faptul că regulamentul se referă doar la schimburile care încep înainte de data retragerii. 

Citește și: Anunț oficial: UE, pregătită de Brexit fără acord

Programul Erasmus+ după retragerea Regatului Unit din UE 

Este posibil ca planurile celor care doresc să participe la acest schimb universitar după ce Regatul Unit nu va mai face parte din UE să fie afectate. Cu toate acestea, Comisia a prezentat o propunere legislativă care, dacă va fi adoptată, ar permite UE să continue finanţarea Erasmus + în Regatul Unit în 2019. Posibilitatea de a participa la acest schimb universitar depinde de o serie de factori, precum continuarea contribuţiei Regatului Unit la bugetul UE în 2019, de organizaţiile gazdă din Regatul Unit (în acest caz, universitatea) şi de posibilitatea ca activităţile să se încheie la 31 decembrie 2019. Celor interesaţi li se recomandă să se adreseze direct universităţii. 

Proiecte în derulare de cooperare cu o şcoală din Regatul Unit finanţate prin Erasmus+ 

Aceste proiecte ar putea fi afectate deoarece, începând cu data retragerii, partenerul din Regatul Unit nu va mai putea beneficia de finanţare în temeiul Erasmus+. Cu toate acestea, Comisia a prezentat o propunere legislativă pentru abordarea acestei situaţii. În cazul în care propunerea respectivă este adoptată şi dacă Regatul Unit îndeplineşte anumite condiţii, proiectul ar putea fi finanţat în continuare în 2019. În acest caz, celor interesaţi li se recomandă să se adreseze agenţiei naţionale Erasmus+ (https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/contact/national-agencies_ro). 

Proiecte culturale în curs, finanţate în temeiul programului "Europa creativă", cu parteneri din Regatul Unit 

Aceste proiecte de cooperare ar putea fi afectate deoarece, începând cu data retragerii, partenerii din Regatul Unit nu vor mai putea participa la programul "Europa creativă". 

Cu toate acestea, Comisia a prezentat o propunere legislativă pentru abordarea acestei situaţii. În cazul în care propunerea respectivă este adoptată şi dacă Regatul Unit îndeplineşte anumite condiţii, proiectele ar putea fi finanţate în continuare în 2019. În acest caz, celor interesaţi li se recomandă să se adreseze serviciului pentru programul "Europa creativă" 
din statele membre al celor interesaţi (https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/contact_en). 

Proiect de cercetare în Regatul Unit cu sprijin financiar în temeiul acţiunilor Marie Sklodowska Curie 

Proiectul de cercetare ar putea fi afectat deoarece, începând cu data retragerii, organizaţia din Regatul Unit nu va mai putea beneficia de finanţare în temeiul acţiunilor Marie Sklodowska Curie. Cu toate acestea, Comisia a prezentat o propunere legislativă pentru abordarea acestei situaţii. În cazul în care propunerea respectivă este adoptată şi dacă Regatul Unit îndeplineşte anumite condiţii, proiectul ar putea fi finanţat în continuare în 2019. Acţiunile Marie Sklodowska Curie vor continua să sprijine cercetătorii din statele membre ale UE (UE27) sau din ţările terţe care sunt asociate la programul Orizont 2020. Celor interesaţi li se recomandă să se adreseze îndrumătorului şi responsabilului de proiect din cadrul Agenţiei Executive pentru Cercetare a Comisiei Europene. 

Voluntariat, stagiu sau loc de muncă oferite în temeiul Corpului european de solidaritate în Regatul Unit sau cu implicarea unei organizaţii din Regatul Unit 

Postul sau activitatea din cadrul Corpului european de solidaritate ar putea fi afectate deoarece, începând cu data retragerii, organizaţia din Regatul Unit nu va mai putea beneficia de finanţare în temeiul programului respectiv. Cu toate acestea, Comisia a prezentat o propunere legislativă pentru abordarea acestei situaţii. În cazul în care propunerea respectivă este adoptată şi dacă Regatul Unit îndeplineşte anumite condiţii, proiectul ar putea fi finanţat în continuare în 2019. Celor interesaţi li se recomandă să se adreseze organizaţiei care furnizează fondurile pentru postul sau activitatea respectivă.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.7584
Diferența -0.0023
Ieri 4.7607
USD
Azi 4.2306
Diferența -0.0021
Ieri 4.2327
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 22-04-2019
EUR flag1 EUR = 4.7584 RON
USD flag1 USD = 4.2306 RON
GBP flag1 GBP = 5.4956 RON
CHF flag1 CHF = 4.1689 RON
AUD flag1 AUD = 3.0188 RON
DKK flag1 DKK = 0.6373 RON
CAD flag1 CAD = 3.1659 RON
HUF flag1 HUF = 0.0149 RON
JPY flag1 JPY = 0.0378 RON
NOK flag1 NOK = 0.4977 RON
SEK flag1 SEK = 0.4547 RON
XAU flag1 XAU = 173.9589 RON
Monede Crypto
1 BTC = 22801.96RON
1 ETH = 731.68RON
1 LTC = 326.98RON
1 XRP = 1.38RON
Indicatori financiari
ROBOR:
3 luni:
3.40%
6 luni:
3.43%
12 luni:
3.55%
EURIBOR:
3 luni: -0.3100%
6 luni: -0.2300%
12 luni: -0.1120%
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 8402.88 0.62%
BET-BK 1596.61 -0.05%
BET-FI 36130.19 -0.20%
BET-NG 713.26 0.83%
BET-TR 12391.30 0.62%
BET-XT 761.93 0.48%
BET-XT-TR 1138.23 0.48%
BETPlus 1251.64 0.54%
RTL 17561.82 0.71%

Opinii

Importăm mai ieftin, dar știm ce?

Despre importuri. ”Oare o fi carne acolo?”, se întreabă un specialist

Preţul ouălor la producători, conform...

Ministrul Cuc este hotărât să-i facă pe constructori să respecte termenele

Ministrul Transporturilor amenință: Vom rezilia contracte!

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a...

Totul depinde de managerii spitalelor

Salariile medicilor. Ce spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a...

China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii
China, arta mulțimii

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
business.n-nxt.27