Enel, program ambiţios. Compania a lansat strategia Net Zero pentru rețelele de distribuție

DCBusiness Team |
Data publicării:
Enel
Enel

Enel și-a prezentat strategia Net Zero pentru rețelele de distribuție, concentrându-se pe reducerea la zero a emisiilor de carbon.

Enel și factorii implicați din cadrul ecosistemului de distribuție a energiei s-au reunit la Roma pentru evenimentul Ziua Net Zero. În cadrul evenimentului, Enel și-a prezentat strategia Net Zero pentru rețelele de distribuție, concentrându-se pe reducerea la zero a emisiilor de carbon. De asemenea, compania a prezentat detalii despre modul în care intenționează să colaboreze cu industria de profil pentru a promova implementarea și totodată creșterea standardelor în ceea ce privește componentele rețelei care îndeplinesc criteriile de eficiență, siguranță, calitate și sustenabilitate, în conformitate cu cerințele net zero.

 

În cadrul evenimentul a fost lansată asociația „Open Power Grids”, care reunește operatori de rețea, producători, institute de cercetare și alte părți interesate și are drept scop implementarea și dezvoltarea de standarde și tehnologii pentru componentele critice ale rețelei care să respecte cerințele net zero. Astfel, compania Gridspertise a Enel, care oferă operatorilor de sisteme de distribuție (DSO) și companiilor furnizoare soluții de ultimă oră pentru digitalizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, a conturat următorul pas al strategiei sale de creștere concentrată pe sprijinirea eforturilor de modernizare a infrastructurii din Statele Unite.

 

„Ambiția noastră în privința rețelelor Net Zero înseamnă accelerarea adoptării principiilor stabilite de Acordul de la Paris în întreaga industrie pentru a sprijini tranziția energetică și o transformare semnificativă a infrastructurii de distribuție a energiei. Aceasta reprezintă prima misiune a unui jucător de nivel global în domeniul rețelelor electrice. Înseamnă să ai o strategie deschisă de abordare a infrastructurii din punctul de vedere al emisiilor, atât din amonte, cât și din aval. Acest lucru este necesar, dacă ne dorim să atingem obiectivul net zero în întreaga industrie”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel al departamentului global Infrastructură și Rețele. „Am muncit enorm pentru a identifica cele mai bune soluții tehnice pentru rețelele noastre, dar pentru a face un pas înainte trebuie să depășim această provocare împreună cu ceilalți actori implicați, într-un mod cât mai deschis și totodată o colaborare strânsă pentru țelul comun Net Zero.”

 

Robert Denda, CEO Gridspertise a precizat: „Suntem foarte bucuroși să dezvăluim următorul pas al strategiei noastre de creștere odată cu intrarea pe piața  din SUA cu soluții digitale pentru a crește rezistența și fiabilitatea rețelelor de distribuție a energiei electrice. Lucrăm pentru a stabili parteneriate cu companiile furnizoare locale, pentru a sprijini planurile de modernizare și digitalizare a rețelei într-un mod deschis, inclusiv prin testarea comună a dispozitivului nostru inovator QEd - Quantum Edge - pentru substații digitale secundare. Această soluție digitală poate fi adaptată la infrastructura deja existentă, permițând, de exemplu, integrarea mobilității electrice și a surselor regenerabile descentralizate fără a fi nevoie de lucrări de reconstrucții costisitoare ale rețelei. Gridspertise va fi prezent la evenimentul Distributech care va avea loc la sfârșitul acestei luni în Dallas, unde va prezenta mai multe detalii.”

 

Evenimentul Ziua Net Zero, organizat de Enel, vine imediat după lansarea Grid Futurability în cadrul activităților pre-COP 26 din Milano, unde Grupul și-a prezentat transformarea inovatoare și concentrată pe clienți a propriilor rețele electrice în platforme participative, rezistente și sustenabile, ca parte a planului de investiții în rețele electrice în valoare de 70 de miliarde de Euro, în perioada 2021-2030.

 

Enel a realizat acțiuni concrete pentru a aborda emisiile directe prin adoptarea de operațiuni mai sustenabile prin digitalizare, operațiuni la distanță, electrificarea flotei, măsuri de protecție a biodiversității și prin reducerea pierderilor tehnice ale rețelelor. Compania angajează, de asemenea, furnizori, producători de echipamente și firme de construcții din lanțul său de aprovizionare pentru a aborda emisiile indirecte și pentru a implementa procese și componente de rețea mai durabile, cum ar fi tablourile de distribuție fără SF6, uleiuri vegetale pentru transformatoare și cabluri verzi sau standarde pentru șantiere sustenabile. Compania a remarcat, de asemenea, modul în care unele dintre acțiunile sale bazate pe principiile economiei circulare, precum utilizarea materialelor reciclate pentru noi active, contoare circulare, stâlpi sau dulapuri stradale ori gestionarea sfârșitului de viață pentru componente, pot avea rezultate economice și ecologice importante.

 

Printre cei interesați, care au participat la eveniment, au fost producători de echipamente de top, firme de testare și certificare, firme de consultanță în materie de inginerie, institute de cercetare și proiectare, precum și companii furnizoare de energie. Aceștia au împărtășit strategii și acțiuni deja existente pentru a sprijini furnizarea de rețele sustenabile, ca parte esențială în tranziția către o lume cu emisii scăzute de carbon și au cerut o colaborare sporită.

 

Prin intermediul asociației „Open Power Grids”, Enel a prezentat specificațiile tehnice pentru principalele componente și dispozitive, inclusiv designul Building Information Modeling (BIM) al stației standard de transformare Liberty, care implică generarea și gestionarea reprezentărilor digitale ale caracteristicilor sale fizice și funcționale. Acesta este primul pilon care promovează convergența către standarde de modularitate, maximizând crearea de valoare comună prin sustenabilitate și siguranță, precum și prin eficiența costurilor și a performanței tehnice. Prin intermediul platformei online Open Innovability, Grupul Enel promovează, de asemenea, un concurs internațional pentru proiectarea și arhitectura substațiilor de transformare sustenabile, pentru a îmbunătăți integrarea acestora în peisajele urbane, suburbane sau rurale.

 

Membrii asociației „Open Power Grids” pot beneficia de standardele globale deja disponibile pe platforma pe care Enel o folosește pentru propriile licitații globale și pot propune introducerea de noi standarde sau modificarea celor existente. Începând de astăzi, cererile de interes ale potențialilor membri pot fi trimise direct la [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9765
Diferența 0.0002
Zi precendentă 4.9763
USD
Azi 4.6373
Diferența -0.0013
Zi precendentă 4.6386
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 27-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9765 RON
USD flag1 USD = 4.6373 RON
GBP flag1 GBP = 5.8018 RON
CHF flag1 CHF = 5.0832 RON
AUD flag1 AUD = 3.0320 RON
DKK flag1 DKK = 0.6673 RON
CAD flag1 CAD = 3.3966 RON
HUF flag1 HUF = 0.0127 RON
JPY flag1 JPY = 0.0296 RON
NOK flag1 NOK = 0.4220 RON
SEK flag1 SEK = 0.4261 RON
XAU flag1 XAU = 350.3208 RON
Monede Crypto
1 BTC = 292451.93RON
1 ETH = 14472.46RON
1 LTC = 407.57RON
1 XRP = 2.41RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.07%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16992.22 0.12%
BET-BK 3128.86 0.27%
BET-FI 60314.98 0.44%
BET-NG 1214.58 -0.02%
BET-TR 35256.78 0.12%
BET-TRN 34444.16 0.12%
BET-XT 1447.96 0.16%
BET-XT-TR 2970.58 0.16%
BET-XT-TRN 2906.97 0.16%
BETAeRO 1064.78 0.47%
BETPlus 2509.88 0.12%
RTL 37298.92 0.08%

Comunicate de presa

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor...

Foto: pexels.com

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea,...


Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel