De ce este important să înveți cum să îți gestionezi finanțele

DCBusiness Team |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce este important să înveți cum să îți gestionezi finanțele
De ce este important să înveți cum să îți gestionezi finanțele

Gestionarea greșită a veniturilor conduce la apariția problemelor financiare. Acestea pot apărea chiar și în cazurile în care veniturile sunt foarte mari pentru că problemele financiare apar ca urmare a unei gestionări ineficiente a bugetului avut la dispoziție.

Pentru că nici o persoană nu are cum să își dorească să aibă probleme din punct de vedere financiar este necesar ca cele care se confruntă cu astfel de probleme să realizeze care sunt greșelile pe care le-au comis și din cauza cărora au ajuns într-o astfel de situație și să nu le mai comită și să își schimbe modul de gândire. Mentalitatea joacă un rol foarte important atât în evitarea problemelor financiare cât și în procesul de economisire a banilor. Este cunoscut faptul că pentru a putea avea parte de o anumită liniște financiară este necesar să ai o anumită sumă de bani pusă deoparte.

Procesul de economisire al banilor este un proces care se realizează destul de anevoios și pentru care este necesară schimbarea mentalității pentru că de cele mai multe ori lipsa educației financiare este principalul motiv care stă în calea economisirii banilor.

Principiile pe care trebuie să și le însușească o persoană care dorește să economisească bani

Pentru ca o persoană să poată realiza economii este necesar ca aceasta să fie pregătită din punct de vedere psihic pentru a putea trece printr-un astfel de proces. Cu siguranță că tentațiile vor fi mari însă dacă îți însușești anumite principii financiare nu ai cum să dai greș în procesul de economisire a banilor. Cele mai importante principii pe care trebuie să le înțelegi și pe care trebuie să ți le însușești pentru a putea reuși să economisești bani sunt următoarele:


  • Niciodată, dar absolut niciodată, nu trebuie să cheltuiești mai mult decât îți permiți. Atunci când vine vorba despre suma de bani pe care ți-o permiți să o cheltui cu siguranță că nu este aceiași cu suma de bani pe care o câștigi pentru că din aceasta trebuie să scazi datoriile lunare, banii pe mâncare, banii pe care trebuie să îi economisești, etc. Cu alte cuvinte, suma de bani pe care o poți cheltui fără un motiv bine întemeiat este foarte mică. Mult mai mică decât ți-ai putea imagina.
  • Procesul de economisire a banilor trebuie să fie realizat indiferent de nivelul venitului avut pentru că în felul acesta se creează un mecanism care extrem de greu va fi oprit. Se recomandă ca procesul de economisire să fie realizat și de către copii pentru ca aceștia să deprindă care sunt tainele care trebuie să fie cunoscute pentru a putea realiza economii și pentru a putea câștiga liniștea financiară necesară pentru a putea trăi în condiții decente.
  • Niciodată nu trebuie achiziționate lucruri de care nu ai neaparată nevoie. Principiul ”lasă, că la un moment dat va fi util”, nu este valabil în cazul în care dorești să realizeze economii. Persoanele care doresc să treacă printr-un astfel de proces achiziționează doar obiecte de care au nevoie.
  • Timpul liber trebuie folosit pentru obținerea unui venit suplimentar. Pentru ca procesul de economisire a banilor să nu provoace frustrări financiare dar și pentru ca suma de bani economisită să fie cât mai mare trebuie înțeles faptul că timpul liber trebuie să fie împărțit între odihnă, familie și un al doilea loc de muncă.

Ce faci atunci când vrei să economisești bani dar nu reușești? Apelezi la profesioniști!

Dacă nu reușești să îți însușești aceste principii sau dacă însușirea acestora nu te ajută însă îți dorești cu ardoare să faci tot ceea ce trebuie pentru a putea realiza economii trebuie să apelezi la serviciul de specialitate oferit de către o echipă de oameni care sunt special pregătiți pentru a putea oferi ponturile necesare pentru ca procesul de economisire să devină una dintre cele mai eficiente investiții financiare pe care le-ai făcut vreodată. OVB Allfinanz Romania oferă toate răspunsurile necesare pentru ca procesul de economisire a banilor să decurgă mult mai bine decât ai sperat în momentul în care ți-ai pus în gând faptul că vrei să realizezi economii. Având în vedere situația economică de la nivel mondial este mai mult decât recomandat ca fiecare dintre noi să aibă niște bani economisiți pentru a putea trece cu bine peste situațiile financiare neprevăzute care pot apărea. De asemenea, sunt recomandate și investițiile care să genereze profit constant. Având în vedere că foarte puțini oameni se pricep la realizarea de investiții financiare trebuie ascultate cu sfințenie sfaturile oferite de către specialiștii care lucrează în domeniul consultanței financiare. Informații despre importanța acestora pot fi citite și prin accesarea link-ului https://www.skinit.ro/servicii-financiare-de-la-ovb-romania-ovb-asigurari-sanatate-ovb-allfinanz-ovb-asigurari-de-viata/.

Așadar, problemele financiare pe care unii dintre noi le întâmpină nu sunt cauzate de nivelul salarial mic ci de modul defectuos în care salariul este gestionat. De foarte multe ori se întâmplă ca o parte importantă din bani să fie cheltuiți pe obiecte care nu aduc nici un plus de utilitate. O astfel de situație este fitilul care aprinde scânteia necesară apariției problemelor financiare. Pentru a le putea evita dar și pentru a putea trăi o viață cât mai frumoasă din punct de vedere financiar trebuie apelat la consultanții financiari existenți în acest moment pe piață pentru că aceștia sunt cei mai îndreptățiți să ofere soluțiile necesare pentru a putea pune bazele unui stil de viață cât mai frumos și liniștit din punct de vedere financiar. Ce este foarte important și trebuie menționat este faptul că aceștia gândesc în perspectivă ceea ce este un lucru care trebuie să fie apreciat foarte mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9763
Diferența 0.0009
Zi precendentă 4.9754
USD
Azi 4.6625
Diferența -0.0114
Zi precendentă 4.6739
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 19-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9763 RON
USD flag1 USD = 4.6625 RON
GBP flag1 GBP = 5.8158 RON
CHF flag1 CHF = 5.1291 RON
AUD flag1 AUD = 3.0043 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.3895 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0302 RON
NOK flag1 NOK = 0.4235 RON
SEK flag1 SEK = 0.4281 RON
XAU flag1 XAU = 356.8680 RON
Monede Crypto
1 BTC = 288980.68RON
1 ETH = 14034.78RON
1 LTC = 368.43RON
1 XRP = 2.27RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16883.08 -0.21%
BET-BK 3109.87 0.11%
BET-FI 60489.28 0.26%
BET-NG 1206.45 -0.08%
BET-TR 35030.34 -0.21%
BET-TRN 34222.93 -0.21%
BET-XT 1439.97 -0.10%
BET-XT-TR 2954.19 -0.10%
BET-XT-TRN 2890.95 -0.10%
BETAeRO 1064.40 0.07%
BETPlus 2495.03 -0.23%
RTL 37061.21 -0.21%

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel