Vacanţe la jumătate de preţ pentru români la Târgul de Turism

DCBusiness Team |
Data publicării:
Oameni în vacanță
Oameni în vacanță

Ofertele prezentate la Târgul de Turism al României (TTR) includ reduceri semnificative pentru călătorii. Agențiile participante oferă reduceri de până la 50% pentru city break-uri, iar pachetele turistice destinate concediului de vară, atât în țară, cât și în străinătate, pot fi achiziționate cu discounturi de până la 40%. Aceste reduceri pot fi o oportunitate pentru cei interesați să își planifice vacanțele la prețuri avantajoase.

Destinaţii exotice până nu demult greu accesibile pentru Maldive, Thailanda, Mauritius, Seychelles, Zanzibar sau Punta Cana sunt acum mai aproape pentru turiştii români, tur-operatorii organizând zboruri tip charter către cele mai multe dintre acestea, la pachet cu reduceri de până la 30% pentru rezervări de tip early booking.

Agenţiile de turism şi tur-operatorii promovează în aceste zile oferte cu discounturi semnificative şi pentru vacanţa de 1 Mai şi de Paşte.

Potrivit ANAT, alte agenţii de turism au optat să deruleze în această perioadă campanii de vânzări cu reduceri la fel de tentante în mediul online sau în sediile proprii, întregind pachetul de oferte adresat celor care vor să-şi planifice din timp vacanţele.

Târgul de Turism al României oferă şi o platformă interactivă de dezbateri în care se prezintă exemple de bune practici din domeniul turismului, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Scopul este de a identifica soluţii eficiente pentru promovarea şi dezvoltarea durabilă a sectorului turistic. Mai mult decât atât, manifestarea intermediază şi întâlniri de business între antreprenori şi reprezentanţi ai domeniului turistic, într-un cadru profesionist de networking, precizează reprezentanţii ANAT.

Greek Tourism B2B workshop 2024, un eveniment anual deja tradiţional, organizat de ANAT şi Organizaţia Elenă de Turism, pentru facilitarea interacţiunii dintre operatorii de turism eleni şi români, se va desfăşura vineri, 16 februarie 2024, iar una dintre teme va fi importanţa creării unui "mini-Schengen" între Grecia, Bulgaria şi România, proiect susţinut de oamenii de turism din Grecia.

"Ceea ce lipseşte însă, în continuare, târgurilor noastre de profil este acea componentă destinată stimulării incoming-ului; dacă ne uităm la orice altă manifestare similară din alte ţări, accentul este pus pe valorificarea potenţialului de incoming al ţării sau al regiunii gazdă a evenimentului: zone de târg destinate exclusiv operatorilor de profil, workshop-uri şi prezentări de destinaţie pentru participanţii străini, la pachet cu facilităţi pentru atragerea vizitatorilor profesionişti din ţările considerate pieţe-ţintă. Este minunat că reuşim să facem al treilea an consecutiv workshop-ul cu operatori greci, că interesul de participare al lor, cât şi al reprezentanţilor agenţiilor româneşti este în creştere exponenţială, însă... e jenant că din bruma de fonduri destinate promovării României nu s-a reuşit încă organizarea vreunui eveniment similar pentru specialişti străini, interesaţi de cunoaşterea ofertei româneşti. La majoritatea târgurilor similare din alte ţări, acesta este evenimentul central. La noi nu am identificat vreun expozant cu ofertă de incoming şi nicio posibilitate de înregistrare a vizitatorilor specialişti din afara ţării", a declarat preşedintele ANAT, Dumitru Luca.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) este prezentă de 25 de ani la Târgul de Turism al României, încă de la prima ediţie din aprilie 1999, oferind oportunităţi de întâlnire între specialişti, parteneri, mass-media şi turişti. Asociaţia este prezentă cu stand la Romexpo (numărul 21), venind în întâmpinarea membrilor şi a partenerilor.

***
Tur-operatorul DAL Travel lansează Târgul Online de Turism, alături de campania "Iubim?! să călătorim!". Aceasta va include atât un stand online pentru Târgul Turism al României - ediţia februarie 2024, cât şi unul dedicat campaniei dedicate "lunii romantice", cu reduceri de până la 150 de euro/persoană.

Cine rezervă în această perioadă beneficiază de reduceri pentru pachete turistice ce includ călătorii în perioada februarie - mai, inclusiv pentru Sărbătorile de Paşte.

"Aşa cum românii călătoresc cu ocazia sfintelor sărbători, precum de Crăciun, de Paşti sau de Rusalii, aşa cum avem Revelionul sau sezonul de vară, la fel, sfârşitul iernii - începutul verii reprezintă o perioadă turistică de vârf pentru o anumită categorie de turişti. Ca de obicei, cuplurile de orice vârstă aleg minivacanţe în "luna romantică", marcată de Valentine's Day (14 februarie), Dragobete (24 februarie), 1 şi 8 Martie. Chiar dacă majoritatea cuplurilor au până în 50 de ani, iubirea nu are limită de vârstă. Am constatat o creştere mare a rezervărilor din partea seniorilor, a cuplurilor de peste 55 de ani. Am avut şi circuite în cadrul cărora anumite cupluri au aniversat nunta de argint sau chiar de aur. De asemenea, circuitele noastre au reprezentat ocazii unice pentru oferirea unui inel de logodnă sau pentru cereri în căsătorie", susţine Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Astfel, reducerile cu ocazia campaniei "Iubim?! să călătorim!"şi a Târgului Online de Turism sunt între 90 şi 150 de euro pentru destinaţiile promovate de DAL Travel, printre ele fiind: China - Tibet - Nepal - Bhutan, Japonia - Festivalul cireşilor în floare, Australia - Noua Zeelandă, Panama - Columbia - Ecuador - Galapagos, Paşte în Peru: de la Pacific la Anzi, Vietnam Marele Circuit, Taiwan - Coreea de Sud, Costa Rica - El Salvador - Columbia, Iran - Marele circuit, India de Sud şi Sri Lanka, Croazieră de Paşte în Madeira şi Azore etc.

Potrivit sursei citate, cuplurile de orice vârstă, inclusiv cele de seniori, preferă circuitele în Extremul Orient, în America Latină, croazierele maritime şi fluviale, pentru destinaţii precum Madeira şi Azore, China, Japonia şi Coreea de Sud, Golful Persic, "Croazieră la capătul lumii" (Chile şi Argentina, inclusive Ushuaia şi Capul Horn) sau fluviul Nil.

***
Festivalul vacanţelor cu preţuri reduse a început şi la Paralela45, ofertele fiind disponibile online şi în agenţiile proprii, până pe data de 19 februarie.

Cea mai ieftină vacanţă de vară în Antalya costă de la 299 de euro/persoană, în Grecia, de la 357 de euro/persoană, în Tunisia, de la 441 de euro/persoană, în perioada târgului de turism online şi offline "Experienţe de neuitat".

Ofertele pentru vara 2024 în 27 de zone de vacanţă din Turcia, Grecia, Tunisia, Spania, Portugalia, Italia, Cipru, Egipt sunt disponibile pe zboruri charter organizate din aproape toate oraşele cu aeroport ale României. 70 de zboruri charter sunt organizate în acest an, din iunie până la finalul lunii octombrie, un număr în creştere faţă de 2023, datorită cererii mari a românilor, la care se adaugă zborurile directe, în primăvară, spre destinaţii exotice precum Mauritius, Thailanda, Maldive, Emiratele Arabe Unite.

Noutăţile anului 2024 sunt zborurile charter spre Tunisia, organizate din şase oraşe, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Craiova, Timişoara, spre Grad Canaria, din Bucureşti, spre Faro/Algarve, Portugalia, spre Alanya, din Bucureşti şi Cluj-Napoca, pentru scurtarea duratei de transfer în cazul rezervărilor pentru Alanya şi Side, la care se adaugă 13 zboruri charter spre Antalya, din Bucureşti, Cluj-Napoca Iaşi, Timişoara, Constanţa, Braşov, Baia Mare, Oradea, Târgu Mureş, Sibiu, Bacău, Satu Mare, Suceava.

"Turiştii noştri ne găsesc la un click distanţă în online, şi fizic, în agenţiile proprii din întreaga ţară, pentru că nu suntem prezenţi la târgul de turism organizat la Romexpo. Începând cu Valentine's Day au la dispoziţie, timp şase zile, cele mai avantajoase oferte pentru vacanţa din vara 2024, de la cele pentru Antalya, cu cele mai multe zboruri charter, la cele pentru destinaţiile noi pe care le propunem în acest an, Tunisia, Grand Canaria, Algarve. Au la dispoziţie nu numai reducerile de târg, ci şi avantajul plăţii în rate, până la 12 rate, prin intermediul parteneriatelor pe care le avem cu mai multe bănci comerciale", a declarat Ioana Burcea, director de marketing Paralela45, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Vara în Grecia, nu mai puţin de 24 de zboruri charter organizate din 11 oraşe spre şapte insule, costă de la 357 de euro/persoană în perioada târgului de turism. Rhodos este insula din Grecia cu cea mai bună ofertă în perioada târgului de turism online şi offline, de la 357 de euro/persoană pentru vacanţa de şapte nopţi cu zbor charter, cazare la hotelul ales, în regimul de masă dorit şi cu toate taxele incluse.

Paralela45 propune turiştilor pentru vara 2024 vacanţe în Tunisia, cea mai nordică ţară a Africii, cu o varietate de atracţii şi experienţe, la preţuri ale pachetelor de la 441 de euro/persoană/şapte nopţi. Pentru Grand Canaria, din arhipelagul Insulelor Canare, se organizează zboruri charter din 5 iunie în 26 septembrie, cu preţuri de la 708 euro/persoană pentru vacanţe de şapte nopţi la hoteluri de patru stele, cu mic dejun, toate taxele incluse.

Algarve/Faro, regiunea cea mai sudică a Portugliei, este legată de România în vara 2024 prin zboruri directe din Bucureşti, între 18 iunie şi 27 septembrie, cu preţuri ale vacanţelor începând de la 699 de euro, în perioada târgului de turism online şi offline organizat de Paralela45.

În oferta Paralela45 pentru vara acestui an, turiştii au la dispoziţie şi vacanţe în Cipru, Italia, Egipt, Spania, dar şi în Albania, cu zbor spre Tirana şi preţuri de la 446 de euro/persoană, pentru vacanţa de şapte nopţi.

Circuitele în Asia, Africa, America de Nord şi Centrală, America de Sud, Europa, cu plecare de la Bucureşti, Cluj-Napoca sau Iaşi, au preţuri speciale cu ocazia târgului de turism online şi offline organizat de Paralela45.

Un circuit în Algeria, Africa de Sud, Egipt, Kenya, Maroc, Mauritius sau Tunisia costă de la 955 de euro/persoană, unul în Canada, Mexic sau Statele Unite costă de la 1.890 de euro/persoană iar în Argentina, Brazilia, Cuba sau Peru de la 2.550 de euro/persoană. Cele în Asia, organizate de la Bucureşti, Cluj-Napoca sau Iaşi, costă de la 1.185 de euro/persoană.

***
Exact Travel organizează online, în perioada 15 - 22 februarie 2024, Târgul de Turism "Poveştile lumii prin călătorii", unde cei interesaţi vor găsi "o selecţie curajoasă" de destinaţii şi experienţe care mai de care mai inedite. De la misterioasele triburi din Valea Omo din Etiopia, la safariuri în inima Africii de Sud, şi până la combinaţii exotice de călătorii în America Latină şi Asia, pachetele turistice ale Exact Travel sunt gândite pentru gusturile aventurierilor.

"Iar pentru cei care visează la destinaţii precum Japonia, China sau Bali şi Singapore, Exact Travel promite experienţe de neuitat", se menţionează într-un comunicat al agenţiei.

Exact Travel oferă reduceri de până la 300 euro de persoană la rezervările efectuate pentru programele prezentate în cadrul târgului.

"Analiza noastră arată o preferinţă accentuată pentru destinaţii precum Vietnam - Cambodgia, China, Coreea de Sud, Japonia şi Africa de Sud, anticipând că acestea vor fi vedetele târgului online. Ne bucurăm să vedem pasiunea călătorilor pentru explorare şi descoperire şi ne propunem să venim în întâmpinarea dorinţelor lor cu oferte personalizate", a declarat Viviana Dumitru, product manager Exact Travel, citată în comunicat.

În perioada 1 - 8 martie, cuplurile au ocazia de a câştiga o escapadă romantică în destinaţii precum Bali, Sri Lanka sau Maldive, printr-un concurs gândit special pentru ei. O croazieră în Caraibe completează paleta de opţiuni luată în calcul pentru premiu.

Potrivit consultanţilor Exact Travel, interesul pentru Asia de Sud-Est, Coreea de Sud şi China va creşte cu aproximativ 30% anul acesta, în timp ce pentru Africa de Sud se estimează o majorare de 20% a rezervărilor.

***
Sute de oferte sunt disponibile la Târgul de Turism Online organizat de retailerul Litoralulromanesc.ro, în perioada 14 - 18 februarie, reducerile maxime ajungând până la 54%, în cele peste 200 de unităţi de cazare, din toate categoriile de confort şi din toate staţiunile de la Marea Neagră, care participă la eveniment.

Cel mai mic tarif pentru o noapte de cazare este de 38 lei de persoană la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord, în vreme ce la all inclusive, un produs solicitat de tot mai mulţi turişti care aleg litoralul românesc, preţurile pornesc de la 295 lei/camera/noapte la un hotel de 3 stele din staţiunea Saturn.

Cel mai mic tarif pentru un sejur de 5 nopţi la un hotel de 3 stele în luna iunie, pentru un pachet all inclusive, este 1.475 lei pentru două persoane, iar la un hotel de 4 stele, în aceleaşi condiţii, tariful porneşte de la 2.700 lei.

Românii care vor să meargă la vară în Mamaia pot achiziţiona pe durata târgului un sejur de 5 nopţi cu preţuri ce pornesc de la 555 lei la un hotel de 3 stele. Cei care aleg staţiunea Eforie Nord pot rezerva un sejur de 5 nopţi cu preţuri ce pornesc de la 465 lei la un hotel de trei stele. În sudul litoralului, un sejur de 5 nopţi costă de la 380 lei şi include cazare în hotel de 3 stele în staţiunea Saturn.

"După anii de pandemie, urmaţi de temerile generate de războiul din Ucraina, care i-au determinat pe mulţi români să fie reticenţi în a-şi rezerva din timp vacanţa, pentru sejururile din sezonul estival 2024 vedem o creştere a ritmului de rezervări prin programul Înscrieri Timpurii, cu peste 23% în ianuarie faţă de aceeaşi lună din anul precedent. Ofertele speciale, aşa cum sunt cele create pentru Târgul de Turism Online pe care îl organizăm în fiecare an şi în care angrenăm multe unităţi de cazare de pe litoral, reprezintă o oportunitate pentru toţi cei care vor să-şi facă planurile de vacanţă din timp şi la preţuri foarte avantajoase", afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Ofertele de la Târgul de Turism Online sunt valabile până la finalul zilei de duminică, 18 februarie, dar cei care rezervă un sejur în acest interval trebuie să plătească pachetul selectat până cel târziu luni, 19 februarie. Sumele achitate sunt nerambursabile. Rezervările pot fi efectuate online, telefonic sau pe e-mail. Sejururile pot fi plătite atât cu cardul şi numerar, cât şi cu vouchere de vacanţă.

***
Hello Holidays organizează târg de turism online şi în agenţiile proprii din Bucureşti şi Sibiu, în perioada 15-19 februarie, cu reduceri de până la 50% pentru vacanţe de Paşte, pentru circuite şi pentru sejururile verii. Agenţia nu participă la târgul naţional de turism organizat la Romexpo.

De joi până luni, circuitele clasice pentru 2024 au reducere Hello Deal 20%, valabilă cu achitarea integrală a pachetului de servicii achiziţionat, şi costă de la 84 de euro/persoană, iar pentru programele de Paşte în Grecia este disponibilă oferta Hello Deal 50%. Cea mai ieftină vacanţă de Paşte în Grecia costă 175 de euro/persoană.

"Cu "Hello Deal" dorim să punem la dispoziţie turiştilor cea mai bună ofertă şi îi asigurăm că nu vor găsi un preţ mai mic pentru acelaşi pachet de servicii oferit de noi. Dacă observă un preţ mai mic pentru acelaşi program, aceeaşi dată de plecare, mijloc de transport, hotel şi tip de masă după efectuarea rezervării, vor primi instant diferenţa înapoi. Conceptul "Hello Deal" reprezintă angajamentul nostru de a oferi cel mai mic preţ disponibil pentru pachetele Hello Holidays, cu garanţia celei mai mari reduceri aplicate, indiferent de momentul în care turiştii decid să facă rezervarea", declară Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.

Circuitele premium, Hello Premium Tours, au reducere de până la 200 de euro/persoană. Oferta pentru lunile martie, aprilie, mai, iunie, septembrie şi octombrie cuprinde călătorii în Tunisia, Georgia şi Azerbaidjan, Georgia şi Armenia, Malta, Cipru, Paris, Nisa, Catalonia, Andaluzia, Emiratele Arabe Unite.

Astfel, vacanţa de Paşte în Azerbaidjan şi Georgia, din 29 aprilie, costă 1.599 de euro/persoană, în Tunisia, din 29 aprilie, 1.169 de euro/persoană, în Malta, din 30 aprilie, 849 de euro/persoană, în Cipru, din 3 mai, 759 de euro/persoană, în timp ce vacanţa de Paşte la Nisa, din 4 mai, costă 759 de euro/persoană.

În campania online sunt incluse şi programele Senior Holidays 2024 în Costa del Sol, Barcelona şi Costa Brava, Elveţia şi Italia de Nord, Puglia, Sicilia, Toscana, Coasta de Azur, Ţara Bascilor, Valencia, Malta şi Cipru, cu preţuri reduse. Cel mai ieftin program Senior Holidays, fără limită de vârstă sau supliment non-senior, costă de la 609 euro/persoană.

De asemenea, pentru vara 2024, Hello Holidays oferă sejururi în Grecia cu transport autocar de la 99 de euro/persoană şi pentru o serie de sejururi cu autocarul în Grecia, Turcia şi Bulgaria lansează oferta "Plăteşti 1, merg 2", la care adaugă o reducere de până la 40% pentru cazare.

Agenţia organizează curse charter autocar spre Parga şi Insula Lefkada - reluate în 2024, pe lângă cele spre Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului organizate an de an.

Cu zbor charter, agenţia organizează vacanţe în Creta, în perioada iunie-septembrie, care, în perioada campaniei online au o extra-reducere de 5% faţă de preţul de Early Booking valabil până la finalul lunii februarie.

Vacanţele de vară în Antalya, Bodrum, Marmaris/Dalaman, cu zbor charter, au reduceri de cel puţin un sfert din preţul cazării. Cele mai mari sunt disponibile pentru vacanţele în Antalya, de până la 55%, la care se adaugă o extra-reducere de 50 de euro/cameră, în limita locurilor disponibile, în perioada târgului de turism online.

Sejururile cu charter autocar în Kusadasi, Marmaris, Bodrum sunt mai ieftine cu până la 20, 25 sau 35% pentru cazare. În mod special, pentru cursele de Marmaris din perioada iulie -august, Hello Holidays are disponibilă oferta "Plăteşti 1, merg 2" pentru transport, cu condiţia achitării integrale a sejurului la momentul rezervării. Oferta "Plăteşti 1, merg 2"este valabilă şi pentru vacanţele verii 2024 în Bulgaria cu transport autocar, ori doar pentru biletele de autocar, la care se adaugă o reducere de târg online de până la 40% pentru cazare.

###

Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR) are loc în perioada 15 - 18 februarie, la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală.

Programul de vizitare al târgului de profil este următorul: 15 - 17 februarie, în intervalul orar 10:00 - 18:00, iar pe 18 februarie, între orele 10:00 - 16:00. Biletul de intrare costă 20 de lei pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.97
Diferența 0.0010
Zi precendentă 4.969
USD
Azi 4.5781
Diferența -0.0004
Zi precendentă 4.5785
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 27-07-2024
EUR flag1 EUR = 4.9700 RON
USD flag1 USD = 4.5781 RON
GBP flag1 GBP = 5.8914 RON
CHF flag1 CHF = 5.1865 RON
AUD flag1 AUD = 3.0027 RON
DKK flag1 DKK = 0.6660 RON
CAD flag1 CAD = 3.3139 RON
HUF flag1 HUF = 0.0127 RON
JPY flag1 JPY = 0.0297 RON
NOK flag1 NOK = 0.4154 RON
SEK flag1 SEK = 0.4235 RON
XAU flag1 XAU = 349.3503 RON
Monede Crypto
1 BTC = 310384.10RON
1 ETH = 14914.12RON
1 LTC = 326.65RON
1 XRP = 2.73RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.86% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.80%
6 luni: 5.85%
12 luni: 5.90%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET18562.570.62%
BET-BK3451.260.29%
BET-EF1000.000.00%
BET-FI60522.910.44%
BET-NG1324.700.60%
BET-TR40567.250.64%
BET-TRN39460.390.64%
BET-XT1582.580.60%
BET-XT-TR3406.050.63%
BET-XT-TRN3319.700.63%
BETAeRO1041.04-0.45%
BETPlus2742.330.56%
RTL40817.270.65%

Opinii

Preț halucinant ca să îți pui prosopul pe plajă

200 de lei ca să stai cu prosopul pe plajă. Românul, mai tare ca francezul de la Saint Tropez

Litoralul românesc continuă să ne surprindă...

Tren deraiat / Foto: Replica Online

Călătoriile cu trenul au devenit sport extrem în România

Căile Ferate din România se mai țin în doar...

Cosmin Marinescu

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel