Top 10 Spa-uri din Europa care merită vizitate

Oana Pavelescu |
Data publicării:

Un sejur spa în Europa este o modalitate excelentă de a vă reface fizic și emoțional - adesea printr-o combinație personalizată de teste de sănătate de înaltă tehnologie efectuate de medici experți, masaje de binefacere și o dietă rafinată, totul într-un cadru uimitor, în mijlocul naturii.

Desigur, găsirea celui mai bun centru spa depinde de ceea ce căutați - doriți un loc retras, unde să vă puteți îndepărta cu adevărat de toate, sau preferați un centru spa șic găzduit de un hotel, de unde puteți ieși oricând într-o scurtă escapadă ăn oraș.

Fie că este vorba de tratamente de ultimă generație, care abordează o problemă specifică, cum ar fi insomnia sau stresul, sau de un refugiu confortabil, care să vă reechilibreze și să vă energizeze, aceasta este o selecție de top a celor mai bune centre spa din Europa.

Six Senses Kocatas Mansions, Turcia

Nu puteți da greș cu Six Senses, dar hotelul din Istanbul, Kocatas Mansions, este cu adevărat ceva special. Hotelul este găzduit în două conace istorice cu vedere la Bosfor, iar centrul spa se află deasupra proprietății principale, în vârful unui deal (oaspeții pot avea acces la el cu ajutorul unui buggy de golf). Rezultatul este o priveliște care îți taie respirația și un mediu instantaneu liniștitor, care este deosebit de frumos în jurul apusului de soare (dacă vă puteți programa tratamentul să se încheie la această oră, ar trebui neapărat să o faceți). Este de la sine înțeles că un hammam turcesc tradițional este tratamentul pe care trebuie să îl aveți, dacă trebuie să vă mulțumiți cu unul singur. Orice nervozitate pe care ați putea-o avea cu privire la faptul că veți fi spălat de un străin total va dispărea imediat, în timp ce terapeuții pasionați și bine pregătiți vă vor freca și hidrata la perfecție, lăsându-vă cu o senzație de nou. Dacă aveți timp, încercați să vă strecurați într-o manichiură și pedichiură - camera de tratament este o minune vizuală și nu seamănă cu nicio altă experiență de manichiură/pedi pe care ați avut-o. Abigail Malbon

Oceano, Tenerife

Poziționat în mod strălucit între Munții Anaga și Atlantic, în nord-vestul mai liniștit și neatins al insulei Tenerife, Oceano este un hotel spa cu un centru FX Mayr atașat. De asemenea, este proaspăt renovat, incluzând o nouă terasă adăpostită pe acoperiș, perfectă pentru yoga, o piscină cu vedere spre ocean, Centrul de mișcare sănătoasă cu un perete de bolovani, sală de gimnastică și terenuri de tenis și un restaurant destinat exclusiv oaspeților Mayr care urmează cura de curățare a intestinelor. Echipa medicală adaptează toate programele, astfel încât acupunctura și terapia neurală pot fi recomandate pentru a manipula puncte specifice de durere, în timp ce shiatsu și terapia craniosacrală resetează ritmurile corpului pentru a trata stresul și epuizarea. Pentru cei care doresc o sănătate mai puțin dură, există, de asemenea, talasoterapie, meditație și o serie de activități care profită la maximum de împrejurimile naturale, de la drumeții ghidate în pădurea de lauri din junglă până la cățărat printre craterele vulcanice din Parcul Național Teide, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Palacio Estoril, Portugalia

Orașul Estoril, situat pe malul mării, a fost popular încă din epoca victoriană, când vizitatorii veneau să profite de beneficiile pentru sănătate ale unei băi răcoritoare în Atlantic. Astăzi, spa-ul de ultimă generație de la Palacio, marea doamnă a Portugaliei, are propria ofertă acvatică, de la watsu la hidroterapie și chiar cursuri de gimnastică și de spinning subacvatic. La parter se află un avanpost al Banyan Tree pentru masaje balineze și thailandeze și tratamente faciale de întinerire; la etaj se află centrul de wellness, unde au loc sesiuni de fitness și programări medicale. Lista cuprinzătoare de consultații acoperă toată gama, de la nutriție la ozonoterapie, dar fizioterapeuții și osteopații au o reputație deosebit de bună (excelent pentru oricine are dureri de sciatică sau probleme de postură). Planurile de tratament sunt adaptate de echipa multifuncțională în funcție de nevoile oaspeților, pentru a asigura o abordare atotcuprinzătoare a bunăstării. Iar în afara hotelului vă așteaptă un traseu de coastă glorios, pentru plimbări înviorătoare până la Cascais, cu vederi liniștitoare ale oceanului.

Clinique La Prairie, Elveția

În anii 1930, când Clinique La Prairie s-a deschis la marginea lacului Geneva, a fost lider în tratamentele de pionierat cu celule stem și în injecțiile cu ficat de miel fetal (printre oaspeți s-au numărat Greta Garbo și Cary Grant). Nouăzeci de ani mai târziu, medi-spa-urile au furat lumina reflectoarelor, iar acest greu elvețian a fost lăsat să se stingă. Acum, însă, odată cu trecerea la celule umane, se simte din nou complet relevant. Numărul celor care se înscriu la Premium Revitalisation, un program intens de prevenire și diagnosticare, care durează o săptămână și este extrem de costisitor, de la cercetarea profilului ADN până la depistarea carențelor de vitamine, este în creștere și, în mod interesant, vârsta celor care se înscriu este din ce în ce mai mică. Poate că este vorba de spa-ul futurist din jurul piscinei vaste care atrage mulțimea tânără și avizată sau de echipa imensă de medici de top care acoperă toate ramurile medicinei imaginabile, cu sediul într-unul dintre cele mai bine echipate centre medicale din lume. Oricum ar fi, este o chestie de ultimă oră.

Villa Stéphanie la Brenners Park-Hotel & Spa, Germania

Superba Villa Stéphanie din Baden-Baden, cunoscuta destinație balneară, se află la un pas ușor de Londra (orașul are propriul aeroport), cu 14 camere înconjurate de un parc și legate printr-un coridor de marele Brenners Park-Hotel. După cum v-ați putea aștepta, spa-ul în sine oferă tot ceea ce v-ați putea dori: tratamente faciale Sisley anti-îmbătrânire, shiatsu pentru eliminarea tensiunii, terapie craniosacrală. Există nutriționiști, antrenori de fitness și activități precum drumeții și ciclism în Pădurea Neagră. Dar arma nu atât de secretă de aici - și motivul pentru care acest centru este considerat unul dintre cele mai bune medi-spas la nivel mondial - este Dr. Harry König, al cărui cabinet medical se află alături. Medic generalist care practică medicina integrativă, acesta preferă o abordare holistică, care caută mai mult să stabilească posibilele cauze profunde ale unei probleme decât să trateze pur și simplu simptomele. Da, el folosește echipamente de diagnosticare de înaltă tehnologie și trimite pacienții la specialiști atunci când este necesar, dar combină acest lucru cu naturopatia preventivă pentru o bunăstare de lungă durată - o adevărată raritate.

Euphoria, Grecia

Când Euphoria a apărut pe scena wellness în 2018, s-a impus instantaneu ca o alternativă credibilă la spa-urile de destinație din Asia, datorită unei abordări care îmbină credințele hipocratice despre importanța vindecării holistice cu spiritualitatea taoistă. Mai recent, s-a axat și pe fitness, doar că, mai degrabă decât benzi de alergare plictisitoare și antrenamente în sala de gimnastică, Spartan Spirit of Adventure combină explorarea regiunii Sparta cu sesiuni de HIIT la amfiteatrul Sainopoulio și drumeții prin frumoasele păduri de pini. Alte programe populare includ Wellbeing Detox și Yoga și Mindfulness; cea mai recentă adăugire este Feel Alive Again, un program de trei nopți de recuperare post-pandemică, care are ca scop eliberarea emoțiilor negative și a stresului reprimate. Spațiile în sine sunt primitoare, de la structura domului semi-imersat din piscina de hidroterapie până la camerele care amintesc de arhitectura bizantină. Aceasta este o experiență care se simte înrădăcinată în mediul înconjurător, ceea ce, la rândul său, îi face pe oaspeți să se simtă bine ancorați emoțional și fizic.

Palatul Chenot Weggis, Elveția

Există multe motive pentru a face o vizită la Lacul Lucerna, de la aerul pur până la priveliștile alpine impresionante. Dar acum, cel mai important este noua proprietate emblematică a acestui renumit brand de wellness. Acesta a fost fondat de regretatul Henri Chenot, creatorul metodei Chenot, care îmbină cunoștințele medicale occidentale cu medicina tradițională chineză pentru a crea o îngrijire preventivă holistică. La sosirea oaspeților, diagnostice de ultimă generație determină care dintre cele trei programe - Advanced Detox, Recover and Energise, Prevention and Ageing Well - este cel mai potrivit pentru fiecare. Tratamentele sunt personalizate și sunt completate de o versiune personalizată a dietei Chenot (ingredientele sunt antiinflamatorii și bogate în antioxidanți). Acesta este cel mai avansat centru de bunăstare al grupului - include un laborator intern de analiză a sângelui, o cameră de crioterapie pe tot corpul la -110°C și camere de somn dedicate, unde tehnologia transformă căldura corpului în energie - și este foarte impresionant.

Palazzo Fiuggi, Italia

Orașul Fiuggi, aflat la doar 50 de minute de Roma, este renumit pentru apele sale vindecătoare încă din secolul al XIV-lea, când Papa Bonifaciu al VIII-lea a raportat că băutura i-a eliminat pietrele la rinichi (Michelangelo i-a cântat și el laudele atunci când a suferit de aceeași afecțiune). Acum, această apă purificatoare este încorporată în fiecare dintre cele patru programe științifice de la noul și elegantul refugiu medical și de bunăstare Palazzo Fiuggi, care se concentrează pe detoxifiere, stimularea sistemului imunitar, atingerea greutății optime și combaterea îmbătrânirii. Conceptul de hrană ca medicină din spatele dietei pline de nutrienți a fost creat de Heinz Beck, bucătarul-șef al restaurantului La Pergola din Roma, cu trei stele Michelin, și de profesorul David Della Morte Canosci, specialist în senescență. În sala de fitness există echipamente de fitness cu realitate virtuală, sesiuni de vindecare prin sunet, un circuit hidro și o versiune modernă a băilor romane tradiționale în spa. Aceasta este o combinație bine gândită de medicină occidentală avansată (teste de sânge, ecografii, scanări ale retinei) și tradiții antice, holistice.

Lanserhof Tegernsee, Germania

Izvoarele naturale din valea Tegernsee atrag de mult timp vizitatorii preocupați de sănătate în Alpii bavarezi, dar acest medi-spa din lemn și sticlă, înconjurat de grădini îngrijite și de o pădure de basm, este cât se poate de ultramodern în materie de wellness. Utilizând o rețea de clinici din apropiere pentru teste de sănătate de ultimă oră, medicii de la fața locului oferă diagnostice detaliate (servicii de endoscopie, analize genetice), precum și examene de urologie, neurologie și cardiologie. La baza tuturor acestor servicii se află principiile doctorului Franz Xaver Mayr, care credea că un sistem digestiv sănătos este cheia bunăstării - un consum limitat de alimente purificatoare, cum ar fi bulionul și legumele fierte la aburi, permite organismului să se odihnească și să se reechilibreze.

Programele sunt personalizate, astfel încât compresele de ficat și infuziile de vitamine pot fi combinate cu tratamentele faciale Augustinus Bader și cu un circuit al băii, care include aburi, saună și o nouă cameră rece terapeutică. Genial pentru a vă concentra asupra unor probleme specifice, de la stres la probleme de piele, precum și pentru o revigorare generală.

Preidlhof, Italia

Amplasat în pitoreasca vale Vinschgau din Tirolul de Sud, cu un fundal de măslini și livezi, sub așteptări, Preidlhof are ca scop principal încurajarea oaspeților să găsească un echilibru între bunăstarea hedonistă și un sentiment de scop. Cu alte cuvinte, să se reconecteze; atât cu ei înșiși, cât și cu ceilalți în cadrul unui program integrat de autodescoperire. Există terapii ayurvedice și yoga de dimineață, drumeții și băi în pădurea sălbatică. Plus un turn de saună cu cabine de meditație, camere de sare și băi de aburi. Și o serie de planuri de retragere care includ opt noi călătorii de transformare dezvoltate de către antrenoarea și directoarea de spa Patrizia Bortolin (ideale pentru probleme specifice, cum ar fi tulburările de somn, precum și pentru recuperarea emoțională). În timp ce terapia pentru traume bazată pe osteopatie și munca corporală a lui Stefano Battaglia eliberează sentimentele blocate, sesiunile chinezești antice de respirație și mișcare sunt o șansă de a fi liniștit și de a se recalibra. Hrănitoare și profund hrănitoare, aceasta este starea de bine de la Healing Holidays în cea mai reparatoare formă, cu rezultate cu adevărat semnificative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9751
Diferența -0.0005
Zi precendentă 4.9756
USD
Azi 4.5879
Diferența 0.0107
Zi precendentă 4.5772
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 19-05-2024
EUR flag1 EUR = 4.9751 RON
USD flag1 USD = 4.5879 RON
GBP flag1 GBP = 5.8059 RON
CHF flag1 CHF = 5.0460 RON
AUD flag1 AUD = 3.0532 RON
DKK flag1 DKK = 0.6668 RON
CAD flag1 CAD = 3.3641 RON
HUF flag1 HUF = 0.0128 RON
JPY flag1 JPY = 0.0294 RON
NOK flag1 NOK = 0.4276 RON
SEK flag1 SEK = 0.4268 RON
XAU flag1 XAU = 351.6538 RON
Monede Crypto
1 BTC = 307324.20RON
1 ETH = 14316.68RON
1 LTC = 385.29RON
1 XRP = 2.39RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.07%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 17362.79 1.00%
BET-BK 3200.10 1.60%
BET-FI 59256.97 0.72%
BET-NG 1238.88 1.07%
BET-TR 36708.39 0.99%
BET-TRN 35805.45 0.99%
BET-XT 1476.03 1.07%
BET-XT-TR 3080.53 1.06%
BET-XT-TRN 3010.18 1.06%
BETAeRO 1051.33 1.62%
BETPlus 2564.36 1.00%
RTL 38110.32 1.02%

Opinii

Prof. Mircea Coșea

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13...

Parc industrial / FOTO: Freepik

Șanse bune pentru România. Parcurile industriale, o miză de 10 miliarde de euro

România are toate șansele să devină un...

Bogdan Chirieac

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel