Elita militară a Rusiei, decimată în Ucraina

Oana Pavelescu |
Data publicării:
O sumedenie de ofițeri de rang înalt ai armatei ruse au murit de când a început invadarea Ucrainei / Foto: Telegram
O sumedenie de ofițeri de rang înalt ai armatei ruse au murit de când a început invadarea Ucrainei / Foto: Telegram

Rușii s-au confruntat cu o rezistență acerbă din partea Ucrainei după declanșarea invaziei pe 24 februarie 2022.

Unii experți consideră că Rusia și-ar fi supraapreciat capabilitățile, deoarece a avut dificultăți în a face progresele rapide în urma invaziei însă armata și-ar fi pierdut o mulțime de ofițeri de rang înalt în timpul acestui război.

Potrivit rapoartelor, șase generali majori ruși ar fi fost uciși în lupte, alături de numeroși alți ofițeri superiori.

Comandanții ruși se îndreaptă spre linia frontului în încercarea de a restabili ritmul invaziei în Ucraina, potrivit oficialilor occidentali, potrivit corespondentului BBC.

NATO estimează că Rusia a pierdut până la 15.000 de soldați în timpul războiului, în timp ce Ucraina susține că a ucis aproape 20.000 de oameni.

Rusia și-a stabilit oficial bilanțul victimelor din Ucraina la 1.351 de morți, cifră care a fost actualizată ultima dată la 25 martie.

Iată lista ofițerilor morți în conflitul don Ucraina

Andrei Sukovetski

Generalul-maior Andrei Sukovetski a fost prima pierdere de unui militar de rang înalt pentru armata rusă, după ce a fost raportată ca fiind ucis de un lunetist.

Sukovetski era generalul comandant al Diviziei a 7-a aeropurtată a Rusiei și comandant adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate.

Vitali Gerasimov

Generalul-maior Vitali Gerasimov, primul comandant adjunct al Armatei a 41-a a Rusiei.

Generalul-maior Vitali Gerasimov a devenit al doilea comandant rus de rang înalt ucis, după ce serviciile de informații militare ucrainene au afirmat că a fost împușcat mortal în Harkov.

Andrei Kolesnikov

Armata ucraineană afirmă că l-a ucis pe generalul-maior rus Andrei Kolesnikov despre care se crede că acesta este comandantul Armatei 29 de Arme Combinate. 

Moartea sa l-ar face al treilea general rus de rang înalt care a fost ucis.

Oleg Mitiaev

Generalul-maior Oleg Mitiaev a fost ucis în timpul asaltului rusesc asupra orașului Mariupol, a scris pe Telegram Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei.

Trupele ucrainene au reușit să intercepteze un apel al unui general rus și să-l ucidă, potrivit The New York Times, care citează doi oficiali militari americani dar care nu au dat numele generalului și nici nu au precizat o locație.

Andrei Mordvichev

Generalul-locotenent rus Andrei Mordvichev a fost comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar Sudic al Forțelor Armate și a murit în timpul unui schimb de focuri a anunțat pe Twitter Statul Major al armatei ucrainene.

Generalul ar fi fost ucis atunci când forțele ucrainene au lovit un aerodrom din Chornobaivka, în apropiere de aeroportul din Herson, care este folosit ca bază temporară a Rusiei, a afirmat Oleksi Arestovich, fost consilier prezidențial.

Kremlinul nu a confirmat decesul generalului.

Decesul lui Mordvichev a fost contestat, după ce The Times a afirmat că generalul ar fi fost fotografiat cu liderul cecen Ramzan Kadîrov după ce au apărut informații despre moartea sa.

Armata rusă oferă joburi pe ”termen scurt” cu plecare rapidă în Ucraina

Iakov Rezantsev

Ucraina a declarat că l-a ucis pe generalul-locotenent Iakov Rezantsev, comandantul Armatei a 49-a de Arme Combinate a Rusiei și unul dintre cei mai importanți oficiali militari ai acesteia, a relatat Illia Ponomarenko de la The Kiev Independent.


Rusia nu a confirmat decesul, despre care un consilier al lui Zelenski a declarat că a avut loc în Chornobaivka, un sat din sudul Ucrainei. 

Rezantsev se lăudase anterior că invazia Ucrainei se va încheia în câteva ore, scria The Telegraph.

Dmitri Safronov

Ministerul ucrainean al Apărării spune că locotenent-colonelul Dmitri Safronov, comandantul Brigăzii 61 de pușcași marini a forțelor armate ruse, a fost ucis în timpul luptelor când forțele ucrainene au recucerit orașul Chuhuiv din regiunea Harkov.

Denis Glebov 

În aceeași declarație prin care a anunțat moartea lui Safronov, Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că a fost ucis și locotenent-colonelul Denis Glebov, comandantul adjunct al Brigăzii 11 Separate de Asalt Aeropurtat.

Surse din presa rusă au relatat că Glebov a fost ucis în timp ce participa la o operațiune specială în Donbas și a fost decorat post-mortem cu Ordinul Curajului.

Konstantin Zizevski

Colonelul de gardă Konstantin Zizevski, comandantul Regimentului 247 de Asalt Aerian al Gărzii, ar fi fost ucis în timpul unei operațiuni militare pentru "protejarea Republicilor Populare Donețk și Luhansk".

Moartea sa a fost confirmată într-o postare pe Instagram de către Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii Pskov.

Iuri Agarkov

Locotenent-colonelul de gardă Iuri Agarkov a murit alături de Konstantin Zizevsky, potrivit aceleiași postări pe Instagram a lui Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii Pskov. 

Agarkov fusese anterior șeful de stat major al Brigăzii 56 de Asalt Aerian și comandase un regiment de pușcași motorizați, potrivit unui raport din presa rusă.

Andrei Zakharov

Ucraina a afirmat că l-a ucis pe colonelul Andrei Zakharov într-o ambuscadă asupra unei coloane blindate rusești într-o suburbie a Kievului, potrivit The Guardian.

Au apărut imagini filmate cu drona din timpul luptelor, iar presa ucraineană a susținut că Zakharov, comandantul regimentului, a fost ucis.

Serghei Poroknia

Colonelul Serghei Poroknia, comandantul Brigăzii a 12-a de geniu a Rusiei, cu sediul la Ufa, ar fi fost ucis în Ucraina.

Publicația rusă KP-Ufa a relatat că colonelul a fost ucis în timpul unei "operațiuni speciale" în Ucraina, lucru confirmat de unii dintre colegii săi ruși pe rețelele de socializare.

Serghei Sukharev

Colonelul Serghei Sukharev, din Regimentul 331 de asalt cu parașute al Gărzii din Kostroma, și adjunctul său, maiorul Serghei Krilov, au fost uciși în luptă în Ucraina, potrivit televiziunii ruse de stat.

Sukharev era un important comandant rus de parașutiști al cărui regiment a luptat împotriva Ucrainei în afara orașului Ilovaisk din Donbas în 2014, a precizat Centrul ucrainean pentru comunicare strategică și securitate informațională (Stratcom) într-un comunicat, citat de The Independent. 

Jurnalista ucraineană Illia Ponomarenko a declarat că Sukharev a fost "responsabil pentru masacrul de la Ilovaisk din 2014".

Alexei Sharov

Colonelul Alexei Sharov ar fi fost ucis de forțele ucrainene în orașul Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării.

Șarov a comandat Ordinul separat 810 de gardă al Brigăzii Zhukov din cadrul pușcașilor marini ruși.

Moartea sa a fost raportată de purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa, Serghei Bratchuk, pe  Telegram și de mai multe instituții de presă ucrainene, inclusiv Ukrinform.

Dmitri Dormidontov

Locotenent-colonelul Dmitri Pavlovici Dormidontov, comandantul unui divizion de artilerie cu rachete, a fost ucis după ce o explozie a lovit adăpostul său în Ucraina, a relatat Evening Standard, citând un raport al unei comunități locale din regiunea Tatarstan din Rusia.

Raportul a precizat că trei ofițeri au fost uciși în atac: un comandant de divizie, un comandant de batalion și un controlor de aeronave.

Igor Zharov

Locotenent-colonelul Igor Zharov, șeful de stat major al unui regiment, a fost ucis în Ucraina, potrivit unui necrolog publicat în Rusia, potrivit Evening Standard.

Parlamentarul local Igor Igoshin a declarat că Zharov a fost decorat post-mortem cu Ordinul Curajului.

Denis Kurilo 

Colonelul Denis Kurilo a fost "lichidat" alături de peste 1.500 de soldați în timpul luptelor de lângă Harkov, a afirmat armata ucraineană. 

Kurilo și ceilalți soldați aparțineau Brigăzii 200 de pușcași motorizați cu sediul în Pechenga, a precizat Ucraina.

Anton Kuprin

Căpitanul de prim rang Anton Kuprin a fost ucis după ce nava de război rusă Moskva a fost scufundată de rachete ucrainene, a declarat Ucraina.

Kuprin "a murit în timpul unei explozii și a unui incendiu la bordul fostei nave amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse", a declarat Anton Gerașenko, consilier al Ministerului de Interne de la Kiev, potrivit The Evening Standard.

Oficialii americani au confirmat că rachetele ucrainene au lovit prețioasa navă rusă și au ucis un număr necunoscut de marinari, potrivit The New York Times.

Denis Mezhuev

Locotenent-colonelul Denis Mezhuev, comandantul regimentului 1 de pușcași cu motor al Gărzii Sevastopol Red Banner, a murit în Ucraina, potrivit The Times of London.

Deși decesul său nu a fost confirmat de Kremlin, mai mulți utilizatori de rețele sociale, inclusiv un poet și compozitor rus, au postat mesaje de doliu pentru moartea lui Mezhuev, a relatat ziarul.

Vladimir Petrovici Frolov 

Generalul-maior Vladimir Petrovici Frolov, comandant adjunct al Armatei a 8-a, a fost ucis în timp ce lupta cu forțele ucrainene, a anunțat presa rusă.

Guvernatorul din Sankt Petersburg, Alexander Beglov, a confirmat moartea acestuia, numindu-l pe generalul căzut la datorie un "adevărat patriot" care a murit luptând în Ucraina, potrivit ziarului rus Fontanka și agenției ruse de știri TASS.

Guvernatorul a participat la înmormântarea sa pe 16 aprilie, unde generalul a fost înmormântat cu onoruri militare, a relatat Fontanka.

Miras Bashakov

Locotenent-colonelul Miras Bashakov a murit în Ucraina, a anunțat presa rusă.

O înmormântare a avut loc pentru el la Sankt Petersburg pe 12 aprilie, potrivit ziarului rus Fontaka.

Magomed Tushaev

Generalul Magomed Tushaev, un lider de război cecen, ar fi fost ucis într-o bătălie în Ucraina, după ce un convoi de 56 de tancuri cecene a fost distrus în apropiere de Hostomel, potrivit The Daily Mail.

Forțele din regiunea rusă Cecenia l-au susținut pe Putin în invazia sa în Ucraina.

Vladimir Zhonga

Un alt sef de război despre care s-a raportat că a fost ucis este Vladimir Zhonga, care a condus Batalionul Sparta, un grup militant pro-rus care operează în Republica Populară Donețk, care are sprijinul Kremlinului.

Vladimir Zhoga ar fi fost împușcat mortal în Volnovakha, potrivit The Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9756
Diferența 0.0003
Zi precendentă 4.9753
USD
Azi 4.6134
Diferența -0.0230
Zi precendentă 4.6364
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 11-05-2024
EUR flag1 EUR = 4.9756 RON
USD flag1 USD = 4.6134 RON
GBP flag1 GBP = 5.7832 RON
CHF flag1 CHF = 5.0909 RON
AUD flag1 AUD = 3.0503 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.3721 RON
HUF flag1 HUF = 0.0128 RON
JPY flag1 JPY = 0.0296 RON
NOK flag1 NOK = 0.4265 RON
SEK flag1 SEK = 0.4258 RON
XAU flag1 XAU = 351.8267 RON
Monede Crypto
1 BTC = 280780.29RON
1 ETH = 13460.29RON
1 LTC = 371.89RON
1 XRP = 2.33RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.08%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 17292.08 0.27%
BET-BK 3170.14 0.43%
BET-FI 59949.25 0.68%
BET-NG 1236.06 0.35%
BET-TR 35878.95 0.27%
BET-TRN 35051.99 0.27%
BET-XT 1469.34 0.32%
BET-XT-TR 3014.45 0.32%
BET-XT-TRN 2949.90 0.32%
BETAeRO 1033.62 0.01%
BETPlus 2550.85 0.25%
RTL 37974.26 0.32%

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel