''Pericolul reprezentat de aceste mutaţii ale virusului ne obligă să luăm în considerare măsuri chiar şi mai drastice'', a explicat Seehofer. ''Acestea includ controale mai stricte la graniţe, mai ales la frontierele cu regiunile de mare risc, dar şi o diminuare a traficului aerian aproape la zero, la fel cum face în prezent Israelul'', a indicat oficialul german, adăugând că ''populaţia, care în Germania acceptă restricţii (antiepidemice) importante, aşteaptă de la noi să o protejăm cât mai bine posibil în faţa unei explozii a numărului cazurilor'' de COVID-19.
Conform publicaţiei Bild, cancelarul Angela Merkel i-a solicitat acestuia în weekend, la o reuniune cu uşile închise cu deputaţii din partidul ei, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), să examineze posibile măsuri menite să reducă pătrunderea în Germania a variantelor de coronavirus detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.
De asemenea, scrie Bild, Merkel le-a reproşat membrilor guvernului că au ''pierdut controlul'' asupra pandemiei. ''Trebuie să fim mai stricţi, altfel ne întoarcem unde am fost cu 14 zile în urmă'', a avertizat ea, referindu-se la numărul cazurilor de COVID-19, care sub efectul măsurilor de lockdown a scăzut recent în Germania la sub 10.000 pe zi, deşi numărul deceselor se menţine la aproximativ o mie zilnic.
Citește și Trump, fără imunitate, îl așteaptă 30 de acuzații
Bild mai notează că Merkel a criticat şi călătoriile efectuate de cetăţenii germani în afara ţării. ''De ce nu putem interzice călătoriile ?'', a întrebat Merkel, apoi sugerând ea însăşi diminuarea traficului aerian, potrivit participanţilor la acea reuniune.
Vorbind marţi la Forumul Economic de la Davos, Merkel a avertizat ''că viteza cu care am reacţionat a lăsat mult de dorit''. ''Digitalizarea insuficientă a societăţii noastre'' şi procedurile birocratice reprezintă au fost fost cele mai mari puncte slabe ale Germaniei în gestionarea pandemiei.