Enel X împreună cu Arrival încep testarea autobuzului pe baterii în Italia

DCBusiness Team |
Data publicării:
Enel X
Enel X

Enel X, filiala Enel dedicată produselor și serviciilor inovatoare, împreună cu Arrival (NASDAQ: ARVL), pionierul unei noi metode unice de proiectare și producere a vehiculelor electrice (VE) de către microfabrici locale, au încheiat un parteneriat pentru a testa autobuzul electric pe bază de baterii cu emisii zero în Italia.

Scopul este stimularea creșterii transportului public electrificat la nivel global cu ajutorul soluțiilor din ce în ce mai performante și competitive. Testele vor fi efectuate de Enel X pe baza unei matrice de analiză dezvoltată intern, pentru a evalua toate caracteristicile principale ale autobuzului Arrival. Testele vor fi efectuate în Italia, pe circuitul Vallelunga, unde vor fi folosite și serviciile și soluțiile avansate de încărcare ale Enel X Way pentru încărcarea vehiculelor. Succesul acestor teste va fi un element cheie pentru ca Enel să includă autobuzul Arrival în portofoliul său de soluții globale de electrificare.

„Parteneriatul cu Arrival este un alt pas important pentru atingerea obiectivelor noastre de electrificare la nivel global a transportului public. Autoritățile din transportul public se confruntă cu provocări semnificative în a transforma orașele în unele mai inteligente și mai sustenabile. Prin faptul că oferim soluțiile noastre de transport public, la pachet cu mulți ani de experiență globală, noi dorim să acordăm un sprijin solid pentru ca acest lucru să devină realitate", a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. "Autobuzele Arrival sunt o soluție fiabilă. Sunt un mijloc de transport avansat din punct de vedere tehnologic care, dacă este integrat în oferta noastră de valoare, poate oferi operatorilor și utilizatorii finali cea mai bună experiență posibilă pentru clienți.”

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu Enel X și Enel X Way pentru a ajuta operatorii de autobuze și orașele din întreaga lume în timp ce accelerează procesul de tranziție către vehiculele electrice, și astfel aerul rămâne mai curat în orașele noastre”, a declarat Avinash Rugoobur, Președintele Arrival. „Autobuzul nostru electric își propune să stabilească noi standarde privind experiența pasagerilor, reducând în același timp costurile pentru operatori. Prin fabricarea vehiculelor noastre în microfabrici locale, promovăm o tranziție ecologică globală care este corectă, creând locuri de muncă chiar în comunitățile locale, folosind furnizori locali și construind vehicule proiectate pentru piețele locale.”

Parteneriatul va permite Enel X să-și consolideze oferta sa către autoritățile de transport public la nivel global, oferind un impuls major pentru a-și atinge obiectivul Enel de a introduce pe piață 20.000 de autobuze electrice până în 2030. Astăzi, Enel X este cel mai mare furnizor de soluții de e-Bus din lume în afara Chinei. În prezent operează peste 3.200 de autobuze electronice la nivel global. Soluția Enel X de e-Bus este modulară și personalizabilă în funcție de nevoile specifice ale clientului și este oferită prin diferite modele de afaceri care includ, printre altele, opțiuni de leasing. Include o mare varietate de produse și servicii, inclusiv un serviciu complet la cheie („e-Bus as a Service”). Soluția completă la cheie poate include: suport amplu de proiectare, vehicule, opțiuni de finanțare, închiriere de baterii ("Battery as a Service"), platforme personalizate de sisteme de management (inclusiv software de încărcare inteligentă dezvoltat intern), soluții de infrastructură de încărcare oferite de Enel X Way, construcția de depozite, surse de energie regenerabilă, integrarea centralelor electrice virtuale, inclusiv scheme de răspuns la cerere și servicii de mobilitate inteligentă.

Arrival a atins recent o etapă cheie a certificării UE și a primit aprobarea europeană pentru întregul vehicul (EUWVTA), marcând un pas esențial pentru ca autobuzele Arrival să transporte pasageri pe drumurile publice din Marea Britanie și Europa. Cererea de tehnologie cu emisii zero este în creștere la nivel global, determinată de consumatori, guverne și investitori. Compania dorește să impulsioneze o tranziție ecologică și să transforme orașele în locuri mai bune pentru a trăi, prin dezvoltarea ecosistemelor de mobilitate cu adevărat sustenabile și echitabile, creând aer curat pentru comunitățile din întreaga lume.

Enel X Global Retail este divizia globală de afaceri a Grupului Enel care oferă servicii dedicate accelerării inovațiilor în ceea ce privește tranziția energetică. Lider mondial în sectorul privind serviciile energetice avansate, Enel X Global Retail gestionează servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate globală totală de 6,6 GW și o putere instalată de stocare de 59 MW în spatele contorului. Prin soluțiile sale avansate, inclusiv managementul energiei, dar și servicii financiare, Enel X Global Retail oferă fiecărui partener un ecosistem intuitiv și personalizat de platforme tehnologice și servicii de consultanță, axate pe principiile sustenabilității și economiei circulare pentru a oferi oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care respectă mediul și integrează inovația tehnologică în viața de zi cu zi. Fiecare soluție are puterea de a transforma obiectivele de decarbonizare, electrificare și digitalizare în acțiuni sustenabile pentru toți, pentru a construi împreună o lume mai durabilă și mai eficientă.

Enel X Way este noua linie globală de afaceri a Grupului Enel dedicată în întregime mobilității electrice. În prezent, Enel X Way gestionează aproape 350.000 de puncte de încărcare, atât direct, cât și prin acorduri de interoperabilitate în întreaga lume. Ca platformă globală pentru e-Mobility, compania se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii și soluții flexibile de încărcare pentru a îmbunătăți experiența clienților prin sprijinirea electrificării transportului pentru consumatori, întreprinderi, orașe și administrații publice.

Arrival a fost fondată în 2015 cu misiunea de a face aerul curat prin înlocuirea tuturor vehiculelor cu soluții electrice fiabile- produse de microfabrici locale. După șase ani și cu peste 2.000 de angajați, conducem tranziția către vehiculele electrice la nivel global, creând produse cu emisii zero, mai dezirabile, mai sustenabile și mai echitabile decât oricând. Tehnologiile noastre dezvoltate intern permit ca noua noastră metodă radicală de proiectare și producție să poată fi folosită în microfabrici locale din întreaga lume. Această metodă ajută orașele și guvernele să-și atingă mai rapid obiectivele de sustenabilitate, în același timp ajutând comunitățile lor. Suntem o companie care înglobează tehnologie, produse, lanț de aprovizionare, automobile, mobilitate, o companie fintech și o companie de servicii - toate reunite într-un singur obiectiv comun de durabilitate adevărată. Acest model de afaceri pe verticală este modul în care putem avea impactul radical de care lumea noastră are nevoie astăzi. Arrival (NASDAQ: ARVL) este o societate pe acțiuni guvernată de legea din Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9764
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9764
USD
Azi 4.65
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.65
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 05-05-2024
EUR flag1 EUR = 4.9764 RON
USD flag1 USD = 4.6500 RON
GBP flag1 GBP = 5.8180 RON
CHF flag1 CHF = 5.0964 RON
AUD flag1 AUD = 3.0368 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.3893 RON
HUF flag1 HUF = 0.0128 RON
JPY flag1 JPY = 0.0299 RON
NOK flag1 NOK = 0.4198 RON
SEK flag1 SEK = 0.4254 RON
XAU flag1 XAU = 344.1075 RON
Monede Crypto
1 BTC = 299287.44RON
1 ETH = 14668.75RON
1 LTC = 379.44RON
1 XRP = 2.48RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.07%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 17220.62 0.94%
BET-BK 3164.24 0.85%
BET-FI 60122.56 -0.35%
BET-NG 1230.92 0.64%
BET-TR 35730.69 0.94%
BET-TRN 34907.14 0.94%
BET-XT 1464.79 0.75%
BET-XT-TR 3005.12 0.75%
BET-XT-TRN 2940.77 0.75%
BETAeRO 1054.57 0.33%
BETPlus 2542.77 0.93%
RTL 37780.44 0.89%

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel