Compania a primit o amendă în valoare de 32 milioane de euro de la autoritățile franceze pentru măsuri considerate ilegale de către autoritatea de supraveghere a datelor, conform BBC.
Comisia Națională pentru Informatică și Libertăți din Franța (CNIL) a declarat că Amazon France Logistique, care gestionează depozite, a înregistrat datele capturate de scanerele portabile ale lucrătorilor. Autoritatea a constatat că Amazon a urmărit activitatea atât de precis, încât i-a determinat pe lucrători să fie nevoiți să justifice fiecare pauză.
CNIL a declarat că acest lucru este ilegal, punând, de asemenea, sub semnul întrebării motivul pentru care Amazon trebuia să păstreze datele lucrătorilor timp de 31 de zile.
Agenția pentru protecția datelor din Franța a investigat depozitele Amazon în urma plângerilor depuse de angajați, precum și a relatărilor din mass-media cu privire la condiții. Aceasta a subliniat o serie de domenii în care a constatat că Amazon a încălcat Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).
Printre acestea se numără un sistem cu trei alerte pentru monitorizarea activității angajaților, pe care CNIL l-a considerat ilegal. Una dintre alerte se declanșa dacă un articol era scanat prea repede sau la mai puțin de 1,25 secunde după scanarea unui articol anterior.
O altă alertă a semnalat pauzele de 10 minute sau mai mult, în timp ce o a treia a urmărit pauzele între un minut și 10 minute.
CNIL a declarat că Amazon are deja acces la o mulțime de date pentru a asigura calitatea și siguranța în depozitele sale și a calificat sistemul drept "excesiv de intruziv". De asemenea, a remarcat că urmărirea atât de atentă a angajaților ar putea duce la faptul că aceștia ar putea fi nevoiți să justifice chiar și o scurtă întrerupere a scanării.
De asemenea, Amazon a folosit datele colectate de scaner pentru a planifica munca în depozitele sale, pentru a evalua angajații săptămânal și pentru a-i instrui. Autoritatea de supraveghere a decis că Amazon nu avea nevoie de acces la cele mai mici detalii ale datelor colectate de scanere pentru a face acest lucru.
Gigantul cumpărăturilor online a fost amendat pentru că nu a informat în mod corespunzător angajații și vizitatorii externi cu privire la supraveghere, organismul de supraveghere constatând, de asemenea, că nu a avut o securitate suficientă în ceea ce privește supravegherea video.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.