Cum poţi cumpăra titluri de stat Tezaur, cu dobânzi avantajoase. Ghid pas cu pas

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Ministerul Finanţelor a realizat un ghid pentru cei care doresc să cumpere titluri de stat Tezaur.

Toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii pot investi în titlurile de stat TEZAUR. De la lansarea programului, maturitățile titlurilor de stat au variat de la 1 an până la 5 ani, cu dobânzi foarte atractive, stabilite în acord cu piața bancară.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. După încheierea perioadei de subscriere este posibilă răscumpărarea anticipată cu deducerea dobânzilor achitate.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt
neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

 

Cum pot fi cumpărate Titlurile de stat TEZAUR

 

A. Online - pentru persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual -SPV

 

Pas 1. Deschidere Cont Subscriere

Cererea de deschidere cont se depune numai în cazul în care nu este deschis contul de subscriere la unitatea de trezorerie. Cererea de deschidere de cont se poate depune chiar dacă nu este perioadă de subscriere.

Se descarcă cererea de deschidere cont subscriere de pe pagina Tezaur online a site-ului Ministerului Finanțelor (se apasă link-ul formularului și se descarcă documentul pe dispozitivul dvs). Se completează și se depune cererea de deschidere de cont. Persoanele fizice fără certificat digital calificat apasă Validare și Generare XML pe cerere și o pot depune apoi pe oricare dintre site-urile: www.anaf.ro (SPV), butonul ”Depunere declarație unică și alte formulare SPV-PF” www.mfinante.gov.ro (Secțiunea Tezaur Online – Depunere formulare). Persoanele fizice cu certificat digital calificat semnează cererea în rubrica ”Semnătură” și o pot depune pe site-ul: www.e-guvernare.ro (butonul ”Depunere declarații ANAF”). Se primește recipisa cu rezultatul validării de la depunere. Verificați în SPV - Secțiunea Mesaje. Dacă sunt erori de validare la depunere, se verifică mesajul de eroare din recipisă și se reiau pașii anteriori, după caz.)

Pas 2. Alimentare Cont Subscriere

Se transferă sumele de bani dorite în Contul de Subscriere deschis prin virament bancar din contul investitorului. Alimentarea contului de subscriere se poate efectua oricând, prin virament din contul de la bancă.

Pas 3. Subscrierea pentru Titlurile de stat Tezaur

Se descarcă cererea de subscriere de pe pagina Tezaur online a site-ului Ministerului Finanțelor (se apasă link-ul formularului și se descarcă
documentul pe dispozitivul dvs).

Se completează și se depune cererea de subscriere Persoanele fizice fără certificat digital calificat apasă Validare și Generare XML pe cerere și o pot depune apoi pe oricare dintre site-urile: www.anaf.ro (SPV), butonul ”Depunere declarație unică și alte formulare SPV-PF”
www.mfinante.gov.ro (Secțiunea Tezaur Online –Depunere formulare).

Persoanele fizice cu certificat digital calificat semnează cererea în rubrica ”Semnătură” și o pot depune pe site-ul: www.e-guvernare.ro (butonul ”Depunere declarații ANAF”).

Se primește recipisa de validare a depunerii. Verificați în SPV - Secțiunea Mesaje. Dacă sunt erori de validare la depunere, se verifică mesajul de eroare din recipisă și se reiau pașii anteriori după caz. Dacă nu sunt erori de validare cererea de subscriere este procesată la unitatea de trezorerie.

Primește recipisa de validare a cererii de subscriere. Dacă sunt erori de validare la procesarea cererii de subscriere la unitatea de trezorerie, se verifică mesajul de eroare din recipisă și se reiau pașii anteriori, după caz. Dacă nu sunt erori de validare la procesarea cererii de subscriere la unitatea de trezorerie, se primește formularul de subscriere generat la unitatea de trezorerie, în care sunt completate informațiile cu privire la subscrierea efectuată. Verificați în SPV - Secțiunea Mesaje

 

B. În unitățile Trezoreriei Statului

 

Pas 1.  Deschidere Cont Subscriere

Se completează cererea de deschidere cont subscriere la unitatea de trezorerie Primește un exemplar al formularului de deschidere a contului de subscriere.

Pas 2. Alimentare Cont Subscriere

Se transferă sumele de bani dorite în Contul de Subscriere deschis prin: virament bancar din contul investitorului numerar la unitatea de trezorerie. Atenție! Pot trece 24-48 ore de la virarea din contul de la bancă în contul de la unitatea de trezorerie.

Pas 3. Subscrierea pentru Titlurile de stat Tezaur

Important: subscrierea se poate efectua numai în perioada de subscriere, dacă a fost deschis contul de subscriere la unitatea de trezorerie și dacă în contul de subscriere există suma necesară subscrierii. Se completează cererea de subscriere Primește un exemplar al formularului de
subscriere.

 

C. La Poșta Română, în oficiile poștale din toată țara

 

Pas 1. Alimentare Cont.

Se transferă sumele de bani dorite în Contul bancar primit de la lucrătorul poștal prin: virament bancar din contul investitorului sau numerar la oficiile poștale.

Pas 2. Subscrierea pentru Titlurile de stat Tezaur

Important: subscrierea se poate efectua numai în perioada de subscriere, dacă în contul Poștei Române a fost transferată suma necesară subscrierii. Se completează cererea de subscriere. Primește un exemplar al formularului de subscriere.

 

Ghidul complet poate fi consultat aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9765
Diferența 0.0002
Zi precendentă 4.9763
USD
Azi 4.6373
Diferența -0.0013
Zi precendentă 4.6386
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 27-04-2024
EUR flag1 EUR = 4.9765 RON
USD flag1 USD = 4.6373 RON
GBP flag1 GBP = 5.8018 RON
CHF flag1 CHF = 5.0832 RON
AUD flag1 AUD = 3.0320 RON
DKK flag1 DKK = 0.6673 RON
CAD flag1 CAD = 3.3966 RON
HUF flag1 HUF = 0.0127 RON
JPY flag1 JPY = 0.0296 RON
NOK flag1 NOK = 0.4220 RON
SEK flag1 SEK = 0.4261 RON
XAU flag1 XAU = 350.3208 RON
Monede Crypto
1 BTC = 295851.07RON
1 ETH = 14524.02RON
1 LTC = 406.13RON
1 XRP = 2.43RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.90% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.05%
6 luni: 6.07%
12 luni: 6.07%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16992.22 0.12%
BET-BK 3128.86 0.27%
BET-FI 60314.98 0.44%
BET-NG 1214.58 -0.02%
BET-TR 35256.78 0.12%
BET-TRN 34444.16 0.12%
BET-XT 1447.96 0.16%
BET-XT-TR 2970.58 0.16%
BET-XT-TRN 2906.97 0.16%
BETAeRO 1064.78 0.47%
BETPlus 2509.88 0.12%
RTL 37298.92 0.08%

Comunicate de presa

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor...

Foto: pexels.com

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea,...


Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel