Skanska România semnează implementarea în premieră a platformei de prezentare virtuală, dezvoltată de Bright Spaces  

DCBusiness Team |
Data publicării:

Startup-ul PropTech Bright Spaces a încheiat un parteneriat cu Skanska România pentru implementarea platformei sale de vizualizare interactivă 3D pentru proiectul Equilibrium, deținut de dezvoltator. Platforma va fi live în octombrie 2020, în premieră pe piața din România, jucând un rol cu atât mai important în contextul actual generat de pandemie.

Parteneriatul dintre Skanska România și Bright Spaces este o continuare a relației dezvoltate în cadrul hackathon-ului PropTech, organizat de Skanska în noiembrie 2019 cu sprijinul Proptech România. La acest eveniment Bright Spaces a câștigat locul 1 pentru categoria Leasing și locul 3 în clasamentul general.

Hackathon-ul Skanska a fost primul hackathon proptech din România destinat segmentului de office și a reprezentat o materializare a nevoii de a găsi noi soluții tehnologice care să sprijine dezvoltarea industriei de real estate. Skanska România, în calitate de promotor al digitalizării industriei de spații de birouri, continuă să se implice activ în crearea, adoptarea și implementarea de soluții tech și proptech.  

Procesul început de Skanska odată cu acest eveniment a continuat inclusiv în timpul pandemiei, fiind cu atât mai necesar în noul context social și economic, iar semnarea cu Bright Spaces accelerează această călătorie de transformare digitală începută de companie.

Bright Spaces, startup-ul fondat de Bogdan Nicoară și Andrei Constantin, dezvoltă soluția digitală cu același nume, reprezentând prima soluție integrată de vizualizare virtuală completă a spațiilor disponibile din clădirile de birouri.  În România, platforma va fi folosită pentru prima oară pentru proiectul Equilibrium dezvoltat și deținut de Skanska în nordul Bucureștiului și va putea fi folosită începând cu octombrie 2020.  

Proiect început în aprilie 2019, Bright Spaces răspunde unor nevoi crescânde în industria de real estate: aceea de eficientizare a resurselor de timp, umane și financiare, de generare de noi clienți și de adopție a instrumentelor digitale. Bright Spaces aduce serviciile de prezentare a clădirilor, atât la interior, cât și la exterior, inclusiv a celor în stadiu de design, diverse variante de fitout, ofertarea, programarea vizitelor, estimarea bugetului în același mediu online controlat, ușor de folosit de chiriași, proprietari și agenți. Startup-ul a obținut deja o rundă de finanțare în noiembrie 2019 și a trecut prin programul de accelerare Pi Labs din Marea Britanie anul acesta. Avantajele pe care le aduce platforma și faptul că poate fi ușor adaptată la orice clădire, nefiind restricționată de dimensiunile acesteia sau de regiune, pot transforma Bright Spaces într-un jucător la nivel global.

Implementarea soluției Bright Spaces pentru Equilibrium urmărește eficientizarea și automatizarea procesului de leasing al Skanska, prezentând în cel mai inovator și interactiv mod spațiile disponibile, împreună cu toate informațiile relevante despre acestea și digitalizând interacțiuni ale potențialilor clienți cu proiectul. Prin faptul că devine primul client al startup-ului și prin introducerea, pentru prima oară, a unei astfel de soluții în procesul de leasing al unei clădiri de birouri, Skanska susține încă o dată  inovația și în calitate de Early Adopter influențează pozitiv digitalizarea  în real-estate.

„Pentru Skanska, experiența pe care o creăm clienților în interacțiunea cu noi sau cu proiectele dezvoltate de noi este esențială, de la primul contact, fie el virtual sau live și inclusiv când deja vor fi rezidenții clădirilor noastre. Platforma dezvoltată împreună cu partenerii de la Bright Spaces ne va ajuta să fim mai aproape de potențialii noștri clienți (rezidenți sau investitori), prezentându-le în cel mai inovator și interactiv mod spațiile disponibile și digitalizând parte din interacțiunile acestora cu proiectul, fie că este la stadiul de plan sau în construcție sau finalizat. Acest nou tool este cu atât mai bine venit în aceasta perioadă prin care trecem și care ne-a determinat să regândim și mai mult unele procese, facilitând prezentarea completă a proiectului chiar și remote, în condiții de maximă siguranță”, a declarat Anne-Marie Diaconu, Leasing and Asset Management Director Skanska Property Romania.

”Bright Spaces este o soluție digitală cu adevărat inovatoare care urmărește schimbarea regulilor într-un domeniu cu multe procese manuale și cu o abordare mai puțin digitalizată față de multe alte verticale. Ne considerăm norocoși să avem ca partener Skanska, cu care avem o relație foarte bună încă de anul trecut și alături de care extindem colaborarea odată cu semnarea și lansarea acestei platforme. Mai mult decât atât, ne dorim să implementăm soluția Bright Spaces atât în România, cât și internațional, nefiind limitați de dimensiunea sau complexitatea spațiilor de birouri pe care le putem prezenta.” a declarat Bogdan Nicoară, CEO și Fondator Bright Spaces.

Pentru semnarea acestui parteneriat, consultanța legală pentru Skanska România a fost oferită de Oana Bucșa, Senior Associate, de la PeliPartners, în timp ce Bright Spaces a colaborat cu Ana Maria Andronic, Head of Intellectual Property and Technology şi Corina Bădiceanu, DLA Piper Romania.

„Suntem bucuroşi să fim alături de Bright Spaces în drumul său către digitalizarea unei pieţe atȃt de importante cum este cea a spaţiilor de birouri. Colaborarea noastră a fost atȃt de naturală şi uşoară, determinarea echipei Bright Spaces de a face lucruri îndrăzneţe s-a armonizat perfect cu experienţa semnificativă a echipei noastre în domeniul tech şi cu dorinţa de a construi un parteneriat de succes pe termen lung.” a spus Ana Maria Andronic, Head of Intellectual Property and Technology DLA Piper.  

Despre Bright Spaces

Bright Spaces este un startup proptech, dezvoltat în România, ce oferă o soluție digitală completă de prezentare și ofertare a clădirilor de birouri și a spațiilor disponibile din acestea. Cu ajutorul vizualizării în mediu 3D, disponibilitatea digitală a spațiilor și diferite module de automatizare, optimizare și digitalizare a acțiunilor specifice procesului de închiriere de spații de birouri, Bright Spaces urmărește creșterea numărului de cereri relevante și închiderea mai rapidă a înțelegerilor comerciale din acest segment.

Despre Skanska

Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare și construcții din Europa. În afara țărilor nordice, compania derulează activități în construcția de clădiri și construcții civile în Polonia, Cehia, Slovacia și Regatul Unit. Skanska dezvoltă proprietăți comerciale pe anumite piețe de locuințe din Polonia, Republica Cehă, România și Ungaria, iar dezvoltarea în domeniul rezidențial este activă în Polonia, Republica Cehă și în Marea Britanie folosind conceptul BoKlok. În 2019, Skanska a avut vânzări de 33 miliarde SEK și aproximativ 11.700 de angajați în operațiunile sale europene în afara țărilor nordice. 
Despre DLA Piper

Cu peste 90 de birouri complet integrate, în peste 40 de țări din întreaga lume, DLA Piper este o companie globală de business law care îşi propune să vină în întȃmpinarea nevoilor de performanţă juridică profesională ale clienților din întreaga lume. Biroul DLA Piper din București oferă sprijin clienților săi prin intermediul unei echipe de peste 50 de avocați și consultanți fiscali cu experienţă internațională, capabili să abordeze probleme juridice și economice complexe, atât transfrontaliere cât și locale, acoperind 10 sectoare de afaceri, printr-o abordare integrată a practicilor. dlapiper.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9715
Diferența 0.0008
Zi precendentă 4.9707
USD
Azi 4.5614
Diferența -0.0031
Zi precendentă 4.5645
Schimb
in
Curs valutar | Actualizat la 19-03-2024
EUR flag1 EUR = 4.9715 RON
USD flag1 USD = 4.5614 RON
GBP flag1 GBP = 5.8088 RON
CHF flag1 CHF = 5.1628 RON
AUD flag1 AUD = 2.9953 RON
DKK flag1 DKK = 0.6666 RON
CAD flag1 CAD = 3.3679 RON
HUF flag1 HUF = 0.0126 RON
JPY flag1 JPY = 0.0306 RON
NOK flag1 NOK = 0.4309 RON
SEK flag1 SEK = 0.4392 RON
XAU flag1 XAU = 316.4037 RON
Monede Crypto
1 BTC = 293237.90RON
1 ETH = 15271.43RON
1 LTC = 364.18RON
1 XRP = 2.71RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.97% p.a.
ROBOR:
3 luni: 6.08%
6 luni: 6.10%
12 luni: 6.11%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
Indice Ultima valoare Variatie
BET 16347.25 0.62%
BET-BK 3017.97 0.39%
BET-FI 59593.10 0.62%
BET-NG 1175.05 0.81%
BET-TR 33918.60 0.62%
BET-TRN 33136.81 0.62%
BET-XT 1399.18 0.63%
BET-XT-TR 2870.54 0.63%
BET-XT-TRN 2809.09 0.63%
BETAeRO 1087.27 -0.29%
BETPlus 2418.01 0.60%
RTL 35850.36 0.64%

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel