"De la 1 iulie expiră schema de compensare - plafonare şi sprijinul statului va fi direcţionat către consumatorii vulnerabili. Acesta este planul. Noi lucrăm pe mai multe scenarii şi angajamentul este acelaşi: să nu lăsăm niciun român în urmă. În prezent, sunt 250.000 de gospodării care beneficiază de suplimentul de energie. (...) Împreună cu Ministerul Muncii, am lucrat pe trei scenarii, cu o anvelopă bugetară aferentă la fiecare, în care pragul de venit minim creşte între 29% faţă de nivelul actual şi 90%. Suma necesară de la bugetul de stat este cuprinsă între 300 milioane de euro şi 1 miliard de euro, pe an, în funcţie de scenariul ales. Urmează să discutăm cu Ministerul Finanţelor", a menţionat Sebastian Burduja, la evenimentul Energy Expo 2025.
Potrivit acestuia, Ministerul Energiei a propus subvenţionarea unui număr de 6 milioane de consumatori, în condiţiile în care pe piaţa de electricitate sunt, în total, aproximativ 9 milioane de consumatori.
"Este scenariul cel mai ambiţios şi, deocamdată, este doar un scenariu de lucru", a adăugat ministrul.
Evenimentul Energy Expo 2025 şi-a deschis porţile, joi, la Hala Laminor din Bucureşti, pentru trei zile dedicate inovaţiei, sustenabilităţii şi viitorului energiei din sud-estul Europei.
În cadrul expoziţiei sunt prezente companii din regiune şi se desfăşoară conferinţe şi workshop-uri tematice, precum şi multe proiecte speciale pentru comunităţi şi vizitatori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.